« Föreg. Nästa »

Premiär för egen utställning


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Premiär för egen utställning


Christer Falk 2010-02-06

Maja  Östebro med en av sina tavlor bakom sig.
Maja Östebro med en av sina tavlor bakom sig.

Idag var det vernissage i Galleri Odinslund på biblioteket i Bollebygd. Maja Östebro heter månadens konstnär och är bara 19 år fyllda. Och Bollebygdsbo.

Maja har målat sedan hon gick i sjuan på Bollebygdsskolan. När det blev dags att välja gymnasielinje blev det Konst och Design på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke.
–En bra grundutbildning. Nu ska jag söka vidare för att lära mig mer om måleri för det är nog det jag vill ägna mig åt, säger Maja Östebro.

Svart och vitt
Tavlorna som fram till den 20 februari finns på Galleri Odindslund är målade i svart och vitt.
–Jag ställer ut 9 tavlor och 4 fotografier. Jag är försiktig med färgen, tycker om att jobba med svart, grått och vitt.
–Jag försöker mig också på att jobba med en del collage. Klistrar in några meningar i bilden. Det känns roligt ibland.

Fotograferar
En annan del i Majas måler är fotograferingen. Här på utställningen finns fyra fotografier med.
–Och här liksom när det gäller mitt målande så väljer jag gärna människor som motiv. De flesta bilderna "framkallar" jag i svart/vitt, berättar Maja och tillägger:
–Det händer också att jag hämtar mina motiv med kameran. Men sen gör jag om bilden på olka sätt..

Leva på
Drömmen för Maja är förstås att kunna livnära sig på sitt måleri.
–Självklart är det så. Den drömmen har väl alla som jobbar med måleri, fotografi eller andra konstformer. Men det är svårt - det är jag medveten om.

Sålde - redan första dagen
Noteras kan att det blev en lyckad vernissage för Maja Östebro.
–Jag fick sälja fem målningar och ett fotografi. Jag kommer att behöva göra fler tavlor av några som finns med här idag. Det var fler som vill köpa samma motiv. Så jag är mycket nöjd med vernissagedagen på min allra första egna utställning, säger Maja Östebro.

\
"Kvinna i stol - en snegling på Picasson". Första tavla som såldes och kunden hette Håkan Andersson.


Porträtt av mamma Monica och till höger mamma live.
Porträtt av mamma Monica och till höger mamma live.


Två av tavlorna i serien, Tro, hopp och kärlek.
Två av tavlorna i serien, Tro, hopp och kärlek.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till