« Föreg. Nästa »

Demokratistipendiet till Bollebygd tillsammans mot rasism


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Demokratistipendiet till Bollebygd tillsammans mot rasism


Christer Falk 2014-11-30

Medlemmar i Bollebygd tillsammans mot rasism tar emot årets demokratistipendium.
Medlemmar i Bollebygd tillsammans mot rasism tar emot årets demokratistipendium.

Vid årets julmarknad i Bollebygd fick Bollebygd tillsammans mot rasism årets demokratistipendium. Gruppen bakom Bollekollen blev 2015-års Bollebygdsambassadörer och Företagarna utsåg restaurangen La Familia till årets företag i Bollebygd.

Det är Bollebygds Ungdomsråd som utser årets demokratistipendiat. Valet av Bollebygd tillsammans mot rasism ger oss hopp om en bättre framtid. Bollebygd tillsammans mot rasism startades efter EU-valet och Sverigedemokraternas stora framgång i Bollebygd. Det här reagerade några ungdomar på och bildade Bollebygd tillsammans mot rasism.  Med årets demokratistipendium i ryggen kan de nu fortsätta sitt viktiga arbete. 

2015-årr Bollebygdsambassadör
Det blev ett kollektiv som fick hedersuppdraget att bli 2015-års Bollebygdsambassadörer. Valet föll i år på gruppen bakom Bollekollen. 
–De arbetar med att göra Bollekollen till en modern och attraktiv plats här i Bollebygd, menade kommunalrådet Christer Johansson när han presenterade de nya ambassadörerna.
–Något vi inte alls räknat med. Men självklart är vi både stolta och nöjda med att vårt arbete uppskattas, menade gruppen med en mun.

Årets företagare
När kommunledningen lämnade ifrån sig mikrofonen tog Stefan Bothén, ordförande för Företagarana i Bollebygd över.
–Vi har valt att utse restaurang La Familia till årets företag i Bollebygd. 


Ägran av Bollekollen fick ta emot titeln 2015-års Bollebygdsambassadörer
Ägran av Bollekollen fick ta emot titeln 2015-års Bollebygdsambassadörer


Ägaren av restaurangen La Familia i Bollebygd utsågs till Årets Företagare i Bollebygd
Ägaren av restaurangen La Familia i Bollebygd utsågs till Årets Företagare i Bollebygd


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com