« Föreg. Nästa »

FlyMe:s konkurs – hårt slag mot skolklass i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Blåsta på 68 000 och biljetterna

FlyMe:s konkurs – hårt slag mot skolklass i Bollebygd


Christer Falk 2007-03-05

-Bedrövligt, säger Gert Arvidsson, klassföreståndare för den avgångsklass vid Bollebygdsskolan som mister både biljetter och de pengar som biljetterna kostade i och med FlyMe:s konkurs.
-Bedrövligt, säger Gert Arvidsson, klassföreståndare för den avgångsklass vid Bollebygdsskolan som mister både biljetter och de pengar som biljetterna kostade i och med FlyMe:s konkurs.

När FlyMe i fredags gick i konkurs innebär det att eleverna i klass 9B1 vid Bollebygdsskolan förmodligen blir blåsta på flygbiljetter till ett värde av 68 000 kronor.

-Det är naturligtvis oerhört tungt för eleverna och jag tror att alla på skolan känner sig svikna av FlyMe. Här har eleverna jobbat hårt i tre år för att få ihop pengar till sin Barcelonaresa och över en natt är pengarna borta, säger Gert Arvidsson, som är klassföreståndare för 9B1.

Internaionell inriktning
Eleverna i klass 9B1 har redan från början av högstadiet valt en utbildning med internationell inriktning.
-Det innebär att vi sedan länge har haft brevkontakt med en jämnårig klass i Barcelona. De kommer hit den 12 april och meningen är att vi ska besöka dem i början av maj, berättar Gert Arvidsson vidare.

Seriöst program
Programmet för elevernas besök i Barcelona har man redan fått.
-Det är ett mycket seriöst program som våra vänner därnere har tagit fram. Så kan vi inte lösa resan på nåt sätt så går eleverna miste om mycket, menar Gert Arvidsson som trots beskedet om konkurs tror att det svek från FlyMe som eleverna känner ändå kan vändas till något i positiv väg.

Engagemang
Beskedet om de missade flygbiljetterna togs naturligtvis emot med ledsna miner men redan på måndag förmiddag var eleverna sysselsatta med att kontakta tidningar, radio och tv.
-Vi har fått ett enormt genomslag i media. Borås Tidning skänker oss 5000 kronor som en ny grundplåt och från ett företag i Malmö har en av cheferna hört av sig. Från Härnösand ringde en lärare som gick i tankar om att dra igång en insamling för klass 9B1 här i Bollebygd, berättar Gert Arvidsson.

Lokala näringslivet
Nu hoppas på Gert och hans elever på engagemang från näringslivet i kommunen och här på www.bollebygdsnyheter,se kommer vi att följa vad som händer med den tänkta skolresan i maj.

-Nu hoppas vi på att näringslivet i Bollebygd ställer upp och hjälper eleverna. Vi har redan fått 5000 kronor av Borås Tidning och fler har hört av sig, säger Gert Arvidsson.
-Nu hoppas vi på att näringslivet i Bollebygd ställer upp och hjälper eleverna. Vi har redan fått 5000 kronor av Borås Tidning och fler har hört av sig, säger Gert Arvidsson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com