« Föreg. Nästa »

Taklagsfest på Flügger


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Taklagsfest på Flügger


Christer Falk 2008-01-20


I fredags (den 18 januari) hölls det taklagsfest på nya industriområdet Grönkullen i Bollebygds östra delar. Det var Flügger AB som firade att väggar, tak och golv i den nya tillbyggnaden av lagret nu är på plats.

-Till sommaren ska allt vara färdigt och NCC håller byggtiden på ett mycket bra sätt, trots högkonjunkturen inom byggsektorn, säger Flüggers platschef i Bollebygd, Tomas Grönesjö.

Dubbelt lager
Tillbygget handlar om 6000 nya kvadratmeter och därmed har Flügger ett lager om hela 12000 kvadratmeter på det nya industriområdet Grönkullen. En dubblering av lagerytan som innebär att koncernens mesta lageryta nu finns i Bollebygd.
-Bra för oss här i Bollebygd, konstaterar Tomas Grönesjö.

Firade
Vid lunch stängdes produktionen på Flügger och personal och byggare samlades till fest i det stora tillbygget. Koncernachefen Sören P Olesen från Köpenhamn fanns på plats vilket också kommunalråden Christer Johansson och Peter Rosholm gjorde.

AnnonsMarknan
Mer om det taklagsfesten och Flüggers framtid i AnnonsMarknan nummer 3.

Flüggers egen korvvagn fanns på plats vid taklagsfesten. Mer om den kan du läsa i AnnonsMarknan nummer 3.
Flüggers egen korvvagn fanns på plats vid taklagsfesten. Mer om den kan du läsa i AnnonsMarknan nummer 3.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com