« Föreg. Nästa »

Vill ha effektivare kommunikation


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vill ha effektivare kommunikation


Christer Falk 2006-06-03

Stefan Bothén, ordförande för Företagarna i Bollebygds kommun, Jill Nordh, representant för köpmännen, Ann-Lena Mönsmo och Andreas Bjärsvik som båda är styrelseledamöter i Företagarna.
Stefan Bothén, ordförande för Företagarna i Bollebygds kommun, Jill Nordh, representant för köpmännen, Ann-Lena Mönsmo och Andreas Bjärsvik som båda är styrelseledamöter i Företagarna.

I fredags morse träffades representanter för köpmännen och företagarna hos Föreningsbanken för att prata sig samman för en effektivare kommunikation med Bollebygds kommun. -Kommunen vill gärna ha en gemensam kontaktman eller kvinna från oss företagare och köpmän i kommunen, något som vi ser positivt på, säger Stefan Bothén som är nytillträdd ordförande för Företagarna i Bollebygds kommun.

Från köpmännen finns exempelvis önskemål om bättre service när det gäller torget.
- Med erfarenheter från fjolårets julmarknad så efterlyser vi bättre ljus på torget, säger Jill Nordh som driver Jills Hobby i centrala Bollebygd och som vid mötet var köpmännens representant.
Fler papperskorgar, tidigare sopning av trottoarerna i centrala Bollebygd är ett par andra önskemål från köpmännen.
- För en vecka sedan arrangerade köpmännen vårmarknad och ändå låg gruset från i vintras kvar på trottoarerna och det är ju inte så trevligt, menade Stefan Bothén som tillsammans med Anna-Lena Mönsmo och Andreas Bjärsvik representerade Företagarna vid mötet på Föreningssparbanken.

Offentlig toalett
Ett önskemål som kommer från både köpmän och Förtagarna och som även delas av många Bollebygdsbor är en offentlig toalett i anslutning till torget. Ett önskemål som varit känt hos kommunen i många år men som fortfarande är lika aktuellt.

Locka fler till Bollebygd
En annan ambition från köpmännen är att försöka locka fler besökare till Bollebygd.
-Vi kommer under året att annonsera bredare om våra verksamheter här i Bollebygd, det blir en del i vår strävan att nå fler med vad vi har att erbjuda, säger Jill Nordh.
-På företagarsidan finns det verksamheter som till och med är världsledande. Det är ju sånt som vi borde vara bättre på att sprida och därmed dra uppmärksamhet till kommunen, menar Anna-Lena Mönsmo som sedan 18 år driver företaget Fissa & Feja.

Långlördagar och mässa
Under ett år framåt kommer köpmän och företagare att intensifiera jobbet med att locka besökare till Bollebygd.
-Vi planerar för en långlördag i månaden och som final på ett år av aktiviteter hoppas vi kunna genomföra en företagsmässa under hösten 2007, säger Stefan Bothén.

Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com