« Föreg. Nästa »

Vill ha effektivare kommunikation


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vill ha effektivare kommunikation


Christer Falk 2006-06-03

Stefan Bothén, ordförande för Företagarna i Bollebygds kommun, Jill Nordh, representant för köpmännen, Ann-Lena Mönsmo och Andreas Bjärsvik som båda är styrelseledamöter i Företagarna.
Stefan Bothén, ordförande för Företagarna i Bollebygds kommun, Jill Nordh, representant för köpmännen, Ann-Lena Mönsmo och Andreas Bjärsvik som båda är styrelseledamöter i Företagarna.

I fredags morse träffades representanter för köpmännen och företagarna hos Föreningsbanken för att prata sig samman för en effektivare kommunikation med Bollebygds kommun. -Kommunen vill gärna ha en gemensam kontaktman eller kvinna från oss företagare och köpmän i kommunen, något som vi ser positivt på, säger Stefan Bothén som är nytillträdd ordförande för Företagarna i Bollebygds kommun.

Från köpmännen finns exempelvis önskemål om bättre service när det gäller torget.
- Med erfarenheter från fjolårets julmarknad så efterlyser vi bättre ljus på torget, säger Jill Nordh som driver Jills Hobby i centrala Bollebygd och som vid mötet var köpmännens representant.
Fler papperskorgar, tidigare sopning av trottoarerna i centrala Bollebygd är ett par andra önskemål från köpmännen.
- För en vecka sedan arrangerade köpmännen vårmarknad och ändå låg gruset från i vintras kvar på trottoarerna och det är ju inte så trevligt, menade Stefan Bothén som tillsammans med Anna-Lena Mönsmo och Andreas Bjärsvik representerade Företagarna vid mötet på Föreningssparbanken.

Offentlig toalett
Ett önskemål som kommer från både köpmän och Förtagarna och som även delas av många Bollebygdsbor är en offentlig toalett i anslutning till torget. Ett önskemål som varit känt hos kommunen i många år men som fortfarande är lika aktuellt.

Locka fler till Bollebygd
En annan ambition från köpmännen är att försöka locka fler besökare till Bollebygd.
-Vi kommer under året att annonsera bredare om våra verksamheter här i Bollebygd, det blir en del i vår strävan att nå fler med vad vi har att erbjuda, säger Jill Nordh.
-På företagarsidan finns det verksamheter som till och med är världsledande. Det är ju sånt som vi borde vara bättre på att sprida och därmed dra uppmärksamhet till kommunen, menar Anna-Lena Mönsmo som sedan 18 år driver företaget Fissa & Feja.

Långlördagar och mässa
Under ett år framåt kommer köpmän och företagare att intensifiera jobbet med att locka besökare till Bollebygd.
-Vi planerar för en långlördag i månaden och som final på ett år av aktiviteter hoppas vi kunna genomföra en företagsmässa under hösten 2007, säger Stefan Bothén.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com