« Föreg. Nästa »

Äntligen får Hultafors-Olsfors sin miljöstation


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Efter fem år:

Äntligen får Hultafors-Olsfors sin miljöstation


Christer Falk 2007-07-03

Välkommen till den nya miljöstationen, hälsar Paul Orrestrand som för fem år sedan skrev en motion om att det behövdes en fullgod miljöstation i kommunens östra delar. Under tidig höst tas den nya miljöstationen i bruk.
Välkommen till den nya miljöstationen, hälsar Paul Orrestrand som för fem år sedan skrev en motion om att det behövdes en fullgod miljöstation i kommunens östra delar. Under tidig höst tas den nya miljöstationen i bruk.

Någon gång under 2002 skickade socialdemokraten Paul Orrestrand in en motion till fullmäktige i Bollebygds kommun om att en miljöstation borde byggas för invånarna i Hultafors och Olsfors.

-Nu äntligen är bygget igång, säger Paul som under de gångna fem åren ställt ett tiotal frågor till majoriteten i Bollebygds fullmäktige om sin motion.

En av anledningarna till att det tagit lång tid beror på att man från kommunledningen hade svårt att hitta lämplig plats för en miljöstation.
-De bad om hjälp att hitta en lämplig tomt. Till slut hittade vi den här tomten som ligger strax väster om bensinstationen i Hultafors. En tomt som kommunen äger men för att bygga miljöstationen behövdes godkännande från både Banverket och Vägverket, berättar Paul Orrestrand som nu är mycket nöjd med att bygget av miljöstationen är igång.
-Helt klart är det besluten från både Banverket och Vägverket som tagit tid. Från början var de negativt inställda till bygget men efter en hel del tjat från vår sida kom positiva beslut från de båda myndigheterna, säger Paul som ser fram emot tidig höst då den nya miljöstationen ska stå klar.

Försvinner
I och med att den nya miljöstationen tas i bruk tas de containers som står uppställda vid Bollebos hyreshus i Olsfors och vid järnvägen i Hultafors bort.
- Det innebär att två plaster i den här delen av kommunen kommer att se betydligt trevligare ut, menar Orrestrand och tillägger:
- Den nya miljöstationen ligger mitt emellan Hultafors och Olsfors och på en plats som passar utmärkt för en miljöstation. Nu slipper vi köra till Bollebygd med vårt avfall och det blir väl på sikt också något som kommer miljön till del.

Strax väster om bensinstationen i Hultafors byggs den nya miljöstationen. På- och avfarter byggs för att göra tillgängligheten av miljöstationen trafiksäker.
Strax väster om bensinstationen i Hultafors byggs den nya miljöstationen. På- och avfarter byggs för att göra tillgängligheten av miljöstationen trafiksäker.


Här, strax väster om Hultafors stationshus, står sopcontainers uppställda idag.
-Här ser det många gånger bedrövligt ut. När den nya miljöstationen tas i bruk försvinner sopcontainerna härifrån, säger Paul Orrestrand.
Här, strax väster om Hultafors stationshus, står sopcontainers uppställda idag. -Här ser det många gånger bedrövligt ut. När den nya miljöstationen tas i bruk försvinner sopcontainerna härifrån, säger Paul Orrestrand.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com