« Föreg. Nästa »

Nu är föreningen bildad– affären öppnar till sommaren


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu är föreningen bildad
– affären öppnar till sommaren


Christer Falk 2012-03-24

Idag öde - till sommaren öppnas affären igen. Med först ska det renoveras.
Idag öde - till sommaren öppnas affären igen. Med först ska det renoveras.

Nu är drömmen om en affär i Töllsjö på väg att bli verklighet. Töllsjö Ekonomisk Förening är bildad och registrerad hos Bolagsverket.

– Det här har gått väldigt bra. Vi har fått massor av positiva signaler från byborna och idag har vi 120 personer som har köpt andelar i föreningen, säger Stefan Hederdal som är nyvald ordförande i affärsföreningen.

Styrelse
Den nyvalda styrelsen består förutom ordförande Hederdal av Ted Jankoviz, Åsa Brolund, Lillian Lindgren och Inger Andréasson.
– Vi kommer också att anställa Ilian Iliev som föreståndare i affären. Ilian drev affären i ett par år fram till för två år sedan och har de erfarenheter som behövs, säger Stefan Hederdal.

Renovering
Så snart bekräftelsen om registreringen hos Bolagsverket kommer och diskussionerna med banken är klara går renoveringsarbetet igång.
– Vi har idag cirka 300 000 kronor från våra andelsägare och med klartecken från banken kör vi igång, fortsätter Stefan Hederdal.

Tempo
Inför öppnandet av affären har styrelsen valt att ansluta sig till Tempo-kedjan.
– Det innebär att vi har tillgång till hela DAGAB:s sortiment men det hindrar oss inte från att köpa närproducerade varor, berättar Stefan vidare.

Andelar
Fram till i fredags kunde man teckna andelar, men självklart kan man även i framtiden välja att ”köpa” in sig i Töllsjö Ekonomisk Förening.
– En andel kostar 1 000 kronor och kan köpas av alla som fyllt 18 år. Nu har det visat sig att många av våra ägare har valt att köpa flera andelar och det är vi tacksamma för. Meningen är att allt över en andel ska vi försöka betala tillbaka så snart det blir möjligt, fortsätter en mycket nöjd Stefan Hederdal.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com