« Föreg. Nästa »

Många ville inspireras…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Många ville inspireras…


Christer Falk 2019-11-11


När Bollebygds kommun tillsammans med SISU, Idrottsutbildarna kallade till en föreläsningskväll med Jim Thuresson kom 70-tal intresserade.  
– Jätteroligt att så många kom, säger Martina Ehnar, idrottskonsulent hos SISU och uppväxt i Bollebygd.


Idrottsrörelsen förändras och har därför tagit fram Strategi 2025.
– Vi jobbar för att dagens idrottsförening ska engagera och locka ännu fler unga in i idrotten. Vi jobbar även för att ledare i föreningarna ska vara överens om syfte, mål och vision i föreningen, berättar Martina vidare.

Ansvarig för Bollebygd
Martina har en lång bakgrund inom SISU och har nu även fått ansvaret för kontakten med kommuner och däribland Bollebygds kommun.
– Självklart är det roligt att kunna erbjuda våra tjänster här på hemmaplan. Vi har fått en bra kontakt med Patrik Gimfalk i kommunen och tillsammans arrangera vi den här kvällen, fortsätter Martina.

Viktigt att vara positiv
Många och mycket i den föreläsning som Jim Thuresson bjöd på handlar om att sprida positiva vibbar – även om det inte alltid går så bra.
– Vi måste se till att alla får del av det positiva med idrott och kamratskap. Därför gäller det för oss att dela med oss av beröm och en klapp på axeln. Då stärker vi självförtroendet hos våra unga. Och ett bra självförtroende kan vara värt mycket – hela livet faktiskt, menade Jim Thuresson.

 
Frågade tre.

Hur ser du på kvällen?

Anna Lambert, Bollebygds Ridklubb.
– Inspirerande så klart. Kvällen har fött tankar om att föreningarna i kommunen bör samarbeta mer.

Kristian Hellsten, Hestrafors IF.
– Vi har fått en inblick i hur vi ska kunna engagera fler unga i idrotten. Hur vi kan verka för att ledare stannar, även om deras egna barn går vidare. En riktigt bra kväll, föreläsaren engagerar.

Kjell-Åke Lunneryd, Bollebygds IF.
– En genomtänkt föreläsning som pekar på hur viktigt det är med att sprida positiva vibbar även om det går fel ibland. 

 

Här på bollebygdsnyheter.se ska vi inom kort återkomma med en intervju med teamet vid SISU som jobbar för kommuner och då för Bollebygds kommun.


Anna Lambert, Bollebygds Ridklubb.<br /><span>– Inspirerande så klart. Kvällen har fött tankar om att föreningarna i kommunen bör samarbeta mer.</span>
Anna Lambert, Bollebygds Ridklubb.
– Inspirerande så klart. Kvällen har fött tankar om att föreningarna i kommunen bör samarbeta mer.Kristian Hellsten, Hestrafors IF.<br />– Vi har fått en inblick i hur vi ska kunna engagera fler unga i idrotten. Hur vi kan verka för att ledare stannar, även om deras egna barn går vidare. En riktigt bra kväll, föreläsaren engagerar.
Kristian Hellsten, Hestrafors IF.
– Vi har fått en inblick i hur vi ska kunna engagera fler unga i idrotten. Hur vi kan verka för att ledare stannar, även om deras egna barn går vidare. En riktigt bra kväll, föreläsaren engagerar.Kjell-&Aring;ke Lunneryd, Bollebygds IF.<br />– En genomtänkt föreläsning som pekar på hur viktigt det är med att sprida positiva vibbar även om det går fel ibland. <div><span> </span></div>

Kjell-Åke Lunneryd, Bollebygds IF.
– En genomtänkt föreläsning som pekar på hur viktigt det är med att sprida positiva vibbar även om det går fel ibland. 

 Martina Ehnar - idrottskonsulent hos SISU - men även en gång <br />Bollebygdsbo.
Martina Ehnar - idrottskonsulent hos SISU - men även en gång 
Bollebygdsbo.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi natur