« Föreg. Nästa »

Dan Waern - 2006-års ambassadör i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Dan Waern - 2006-års ambassadör i Bollebygd


Christer Falk 2005-12-11

Oppositionsrådet Jan-Åke Andersson (s) och Kommunfullmäktiges ordförande Gun-Britt Ottosson (m) utsåg Dan Waern till 2006-års Bollebygdsambassadör.
Oppositionsrådet Jan-Åke Andersson (s) och Kommunfullmäktiges ordförande Gun-Britt Ottosson (m) utsåg Dan Waern till 2006-års Bollebygdsambassadör.

Bollebygds kommuns fjärde ambassadör är utsedd. Hedersuppdraget gick i år till legendariske löparen Dan Waern. -Det är naturligtvis roligt att man inte glömmer bort mig, säger Dan Waern när utnämningen är över och han fått med sig både diplom, Bollebygdskanna och blommor ner från scenen.

Hur Dan Waern ska förvalta sitt uppdrag vet han inte riktigt än men säger ändå så här:
-Jag har nog alltid försökt berätta lite om Bollebygd och anledning till det har jag fått i en massa olika sammanhang när folk frågar var jag bor, säger ambassadör Waern och berättar vidare att han har ägt sin gård här i Bollebygd sedan 1960.
-Jag flyttade hit 1961 så nog känner jag mig som Bollebygdsbo och nu får jag ju anledning att tala ännu mer om min hemkommun.

Gärna kultur
Poesi intresserar Dan Waern och det är också något han gärna vill dela med sig av.
-Det skulle vara roligt att få vara med i något sammanhang där man blandar några musikaliska inslag med poesi. Så är det någon som vill arrangera något sådant så ställer jag gärna upp, säger 2006-års ambassadör för Bollebygds kommun.

Kommunens motivering
Jan-Åke Andersson läste upp motiveringen till varför man valt Dan Waern till årets ambassadör:
"En folkkär idrottsman som genom sin framgångsrika karriär fortfarande är välkänd och uppmärksammad och i alla sammanhang bidrar till att sprida en positiv bild av Bollebygds kommun."

Kort om Dan Waerns idrottsliga gärning:
1957 får Dan Waern Svenska Dagbladets bragdmedalj. Den främsta anledningen till det var nog att han vann ett 800-meterslopp i Aten. Han slog då svenskt rekord med tiden 1.48,1. Dan Waern blev den tredje friidrottaren som fick Bragdmedaljen.
1960 deltar Dan vid Olympiska spelen i Rom och kommer in på en fjärde plats i finalen på 1500 meter.
1961 diskas Dan Waern för brott mot dåvarande amatörbestämmelserna men han hinner medverka i stafettlaget 4x800 meter och vinner SM. Därutöver tar han ett SM-tecken på 1500 meter och slår svenskt rekord på 800 meter med tiden 1.47,5 minuter.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com