« Föreg. Nästa »

Bollebygds kommun fyller 20 år den 1 januari 2015


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Följ 20-årsfirandet på bollebygdsnyheter.se - den 1 januari 2015 kommer det första inslaget

Bollebygds kommun fyller 20 år den 1 januari 2015


Christer Falk 2014-12-31

i slutet av december 1994 jobbades det med att sätta upp nya kommunskyltar runt om Bollebygd. Här är det ett par män från dåvarande Vägverket som sätter upp den nya kommunskylten på R40.
i slutet av december 1994 jobbades det med att sätta upp nya kommunskyltar runt om Bollebygd. Här är det ett par män från dåvarande Vägverket som sätter upp den nya kommunskylten på R40.

Imorgon, den 1 januari 2015,  fyller Bollebygds kommun 20 år och det kommer säkert att synas på många olika sätt i kommunen under hela 2015. Här på bollebygdsnyheter.se kommer vi att följa firandet men vi kommer också att blicka tillbaka och lyfta fram det som hände under Bollebygs kommuns första år.

I 20 år har Bollebygds kommun varit sin egen. Därmed kan man säkert säga att det där med barnsjukdomar och bristande erfarenheter hos de lokala politikerna är överspelat.

Ny organisation
I och med tolvslaget den 31 december tar kommunen klivet in i en ny organisation. Nu finns  Bildnings- och omsorgsförvaltningen/nämnden som kommer att jobba med oss Bollebygdsbor från vaggan till graven. Samhällsbyggnadsförvaltningen/nämnden tar hand om allt det tekniska. Hos kommunledningen stannar de övergripande strategiska frågorna liksom ekonomi och personal.

Under året
Här på bollebygdsnyheter.se kommer vi att följa firandet men vi kommer också att titta tillbaka och plocka fram sådant som hände under de två åren som det jobbades med att försöka lämna Borås kommun. En spännande tid.

Har du något att berätta?
bollebygdsnyheter.se besöks av drygt 1000 personer i veckan och självklart finns det någon bland er läsare som har speciella minnen från tiden strax före och efter det att Bollebygd blev egen kommun igen. Hör av er till cfproduktion@telia.com eller telefon 070-312 97 00.

Och så...Gott Nytt År önskar bollebygdsnyheter.se 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com