« Föreg. Nästa »

Björn Rosenström – favorit i repris på årets School´s out


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Björn Rosenström
– favorit i repris på årets School´s out


Christer Falk 2016-05-04


Årets huvudartist på School´s out 2016 är Björn Rosenström. Björn har varit med på festivalen som trubadur vid två tillfällen tidigare. I år kommer Björn för första gången att spela på schools out, och i Bollebygd, med sitt band “det jävla bandet”. 


I konkurrens med andra artister valdes Björn fram som storfavorit bland ungdomarna.
– Utöver huvudartisten har vi i år satsat mer på lokala förmågor som får chansen att uppträda för varandra. På området kommer också att finnas fler aktiviteter än föregående år. Så årets teman är lokalt och aktivitet, det är här och nu det händer, säger Patrik Gimfalk, kultur- och fritidschef.

 

Härlig och nykter skolavslutning
Syftet med School´s out är att ge ungdomarna en härlig skolavslutning och skapa nya traditioner med nyktra vanor. School´s out Bollebygd arrangeras för sjunde året och det började som ett initiativ från en förälder. Efter första årets succé beslutade kommunfullmäktige i Bollebygd att School´s out ska vara den självklara mötesplatsen på skolavslutningen. Under åren har artister som Petter, Kapten Röd, Lillasyster, Ulrik Munther, DoggeDoggelito, Sibelle och Syster sol, Thomas Stenström spelat på festivalen.

 

Festivalområde
På Krafthusområdet kommer det byggas upp ett festivalområde med möjlighet att prova olika aktiviteter, aktiviteterna kommer i år att utformas som en femkamp då så många som möjligt ska ges möjlighet att prova på. Dartklubben, Baff Handboll samt Brygghusets skatesektion stöttar upp med aktiviteter. På området finns grill och café. Europadirekt Sjuhärad, som är med och arrangerar, kommer på samma sätt som förra året vara på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

 

School´s out Bollebygd 2016 äger rum på Krafthusområdet den 10 juni för ungdomar i årskurs 7 och uppåt. Det är fri entré till evenemanget.

Hämtat från pressmeddelande från Bollebydgs kommun.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com