« Föreg. Nästa »

Den styrande minoriteten satsar på – gratis kollektivtrafik för pensionärer


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Den styrande minoriteten satsar på
– gratis kollektivtrafik för pensionärer


Christer Falk 2016-04-28

Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun och Sassi Wemmer (MP).
Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun och Sassi Wemmer (MP).

Idag kallade de styrande partierna i Bollebygd till pressträff. Budgetarbetet är igång och den 5 maj ska partierna ha lämnat in sina budgetförslag.


– Vi vill satsa på gratis kollektivtrafik för kommunens pensionärer, säger Peter Rosholm (S) och Sassi Wemmer (MP) hakar på med att det är en långsiktig satsning som förhoppningsvis innebär att fler och fler kommer att använda kollektivtrafiken.

 

Dags att haka på
Ungefär hälften av regionens 49 kommuner har idag infört gratis kollektivtrafik för pensionärer.
– Det är dags för oss att haka på, menar Peter Rosholm och berättar att man bett Västtrafik ta fram siffror och beräknade kostnader för gratisresorna.

 

Första året – dyrast
Kostnaden för första året ligger kring 550.000 och därefter 240.000 per år.
– Anledningen till att första året blir dyrare är att då ska till exempel alla få ett plastkort som berättigar till gratisresorna. Idag har vi 1.700 pensionärer i kommunen, berättar Peter Rosholm.

 

Även anropstrafiken
Nu kommer gratisresorna inte bara att gälla på de stora linjerna.
–Det gäller alla kollektiva resor i kommunen. Så där räknas även anropstrafiken in. Det här kommer att betyda mycket för områden utanför själva Bollebygd, menar Sassi Wemmer som hoppas på att nyttjandet av exempelvis anropsresor ökar så det till och med kan medföra fler fasta linjer i kommunen. På sikt alltså, hoppas Sassi Wemmer.

 

Tas i juni
Förhoppningen hos de styrande partierna är att få med sig oppositionen på sitt förslag.
– Vi hoppas att det ska falla i god jord. Det finns exempelvis ett medborgarförslag som kommer upp vid morgondagens fullmäktigesammanträde. Så vi har stora förhoppningar om att gratis kommunikationer för kommunens pensionärer blir verklighet, säger Peter Rosholm.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com