« Föreg. Nästa »

Bredd – Gemenskap – Elit


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bredd – Gemenskap – Elit


Christer Falk 2014-01-26

Fr.v. Johan Strömer, Tobias Jensen, Lisa Linder, Gustav Veres och Magnus Boman. Några av klubbmedlemmarna som det gått bra för.
Fr.v. Johan Strömer, Tobias Jensen, Lisa Linder, Gustav Veres och Magnus Boman. Några av klubbmedlemmarna som det gått bra för.

Rubriken speglar inställningen hos klubben som trots att den inte alls hör hemma i någon av landet stora städer hör till en av de främsta i landet. Vid senaste EM-tävlingarna var fyra av sex landlagsrepresentanter från budo-kai klubben i Bollebygd.


Det går alltså bra för medlemmarna och den relativt unga klubben i Bollebygd.

– Vi har, som man brukar säga, vind i seglen och det känns naturligtvis riktigt bra, menar Richard Weber som är klubbens chefsinstruktör.

 

Sedan 1998

Klubben bildades 1998 och har idag cirka 120 medlemmar.
– Även om vi idag har ett antal medlemmar som tillhör den svenska eliten i våra sporter vill vi vara klubben som satsar på bredden. Det innebär att väldigt många unga och en del som är en bra bit upp i åldern finns hos oss. Vi står för en träning som de allra flesta kan vara med i och som alltid – av en omväxlande träning blir man både starkare och förhoppningsvis även friskare, menar ordförande Joakim Björk.

 

Framgångsrika
Bredd-gemenskap-elit är vad klubben står för och det innebär att ur bredden växer en elit fram.

– Vi ser självklart till att ta tillvara på de duktigaste och under 2013 hade vi många framgångar både nationellt och internationellt. Chalita Andersson är EM-mästare och har en given plats i landslaget. Rasmus Bergström har också tävlat i de blågula färgerna. Så visst går det bra för oss, fortsätter Richard Weber.

 

Nybörjare

På måndag (27 januari) är det ”Intag för nybörjare” hos klubben.

– Intresset är stort och när vi la ut informationen om den här kvällen i nästa vecka hade vi drygt 600 följare på Facebook efter bara några timmar. Vi har som sagt många unga medlemmar och det verkar som de pratat gott om vår klubb, säger Magnus Strömer som håller i klubbens hemsida och kontakt med pressen.

– Som sagt ingen, vi tror att både bredden och gemenskapen är viktiga ledstjärnor för oss. Vi umgås, hela familjer på ett otvunget och fint sätt. Många är naturligtvis med i klubben för att träna men många föräldrar hänger med och hjälper till där det behövs. Sånt är alltid välkommet, menar Magnus Strömer.

Trångbodda

Idag har klubben sina lokaler i Forssa Företagscenter.

– Vi börjar känna oss trångbodda och ser oss om efter nya och större lokaler. Allra helst vill vi hitta lokaler lite närmare centrum – för att bli än mer tillgängliga för våra unga medlemmar, säger ordförande Björk.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 4 2014.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com