« Föreg. Nästa »

Bredd – Gemenskap – Elit


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bredd – Gemenskap – Elit


Christer Falk 2014-01-26

Fr.v. Johan Strömer, Tobias Jensen, Lisa Linder, Gustav Veres och Magnus Boman. Några av klubbmedlemmarna som det gått bra för.
Fr.v. Johan Strömer, Tobias Jensen, Lisa Linder, Gustav Veres och Magnus Boman. Några av klubbmedlemmarna som det gått bra för.

Rubriken speglar inställningen hos klubben som trots att den inte alls hör hemma i någon av landet stora städer hör till en av de främsta i landet. Vid senaste EM-tävlingarna var fyra av sex landlagsrepresentanter från budo-kai klubben i Bollebygd.


Det går alltså bra för medlemmarna och den relativt unga klubben i Bollebygd.

– Vi har, som man brukar säga, vind i seglen och det känns naturligtvis riktigt bra, menar Richard Weber som är klubbens chefsinstruktör.

 

Sedan 1998

Klubben bildades 1998 och har idag cirka 120 medlemmar.
– Även om vi idag har ett antal medlemmar som tillhör den svenska eliten i våra sporter vill vi vara klubben som satsar på bredden. Det innebär att väldigt många unga och en del som är en bra bit upp i åldern finns hos oss. Vi står för en träning som de allra flesta kan vara med i och som alltid – av en omväxlande träning blir man både starkare och förhoppningsvis även friskare, menar ordförande Joakim Björk.

 

Framgångsrika
Bredd-gemenskap-elit är vad klubben står för och det innebär att ur bredden växer en elit fram.

– Vi ser självklart till att ta tillvara på de duktigaste och under 2013 hade vi många framgångar både nationellt och internationellt. Chalita Andersson är EM-mästare och har en given plats i landslaget. Rasmus Bergström har också tävlat i de blågula färgerna. Så visst går det bra för oss, fortsätter Richard Weber.

 

Nybörjare

På måndag (27 januari) är det ”Intag för nybörjare” hos klubben.

– Intresset är stort och när vi la ut informationen om den här kvällen i nästa vecka hade vi drygt 600 följare på Facebook efter bara några timmar. Vi har som sagt många unga medlemmar och det verkar som de pratat gott om vår klubb, säger Magnus Strömer som håller i klubbens hemsida och kontakt med pressen.

– Som sagt ingen, vi tror att både bredden och gemenskapen är viktiga ledstjärnor för oss. Vi umgås, hela familjer på ett otvunget och fint sätt. Många är naturligtvis med i klubben för att träna men många föräldrar hänger med och hjälper till där det behövs. Sånt är alltid välkommet, menar Magnus Strömer.

Trångbodda

Idag har klubben sina lokaler i Forssa Företagscenter.

– Vi börjar känna oss trångbodda och ser oss om efter nya och större lokaler. Allra helst vill vi hitta lokaler lite närmare centrum – för att bli än mer tillgängliga för våra unga medlemmar, säger ordförande Björk.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 4 2014.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com