« Föreg. Nästa »

Bredd – Gemenskap – Elit


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bredd – Gemenskap – Elit


Christer Falk 2014-01-26

Fr.v. Johan Strömer, Tobias Jensen, Lisa Linder, Gustav Veres och Magnus Boman. Några av klubbmedlemmarna som det gått bra för.
Fr.v. Johan Strömer, Tobias Jensen, Lisa Linder, Gustav Veres och Magnus Boman. Några av klubbmedlemmarna som det gått bra för.

Rubriken speglar inställningen hos klubben som trots att den inte alls hör hemma i någon av landet stora städer hör till en av de främsta i landet. Vid senaste EM-tävlingarna var fyra av sex landlagsrepresentanter från budo-kai klubben i Bollebygd.


Det går alltså bra för medlemmarna och den relativt unga klubben i Bollebygd.

– Vi har, som man brukar säga, vind i seglen och det känns naturligtvis riktigt bra, menar Richard Weber som är klubbens chefsinstruktör.

 

Sedan 1998

Klubben bildades 1998 och har idag cirka 120 medlemmar.
– Även om vi idag har ett antal medlemmar som tillhör den svenska eliten i våra sporter vill vi vara klubben som satsar på bredden. Det innebär att väldigt många unga och en del som är en bra bit upp i åldern finns hos oss. Vi står för en träning som de allra flesta kan vara med i och som alltid – av en omväxlande träning blir man både starkare och förhoppningsvis även friskare, menar ordförande Joakim Björk.

 

Framgångsrika
Bredd-gemenskap-elit är vad klubben står för och det innebär att ur bredden växer en elit fram.

– Vi ser självklart till att ta tillvara på de duktigaste och under 2013 hade vi många framgångar både nationellt och internationellt. Chalita Andersson är EM-mästare och har en given plats i landslaget. Rasmus Bergström har också tävlat i de blågula färgerna. Så visst går det bra för oss, fortsätter Richard Weber.

 

Nybörjare

På måndag (27 januari) är det ”Intag för nybörjare” hos klubben.

– Intresset är stort och när vi la ut informationen om den här kvällen i nästa vecka hade vi drygt 600 följare på Facebook efter bara några timmar. Vi har som sagt många unga medlemmar och det verkar som de pratat gott om vår klubb, säger Magnus Strömer som håller i klubbens hemsida och kontakt med pressen.

– Som sagt ingen, vi tror att både bredden och gemenskapen är viktiga ledstjärnor för oss. Vi umgås, hela familjer på ett otvunget och fint sätt. Många är naturligtvis med i klubben för att träna men många föräldrar hänger med och hjälper till där det behövs. Sånt är alltid välkommet, menar Magnus Strömer.

Trångbodda

Idag har klubben sina lokaler i Forssa Företagscenter.

– Vi börjar känna oss trångbodda och ser oss om efter nya och större lokaler. Allra helst vill vi hitta lokaler lite närmare centrum – för att bli än mer tillgängliga för våra unga medlemmar, säger ordförande Björk.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 4 2014.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com