« Föreg. Nästa »

Sassi Wemmer -2010-års Bollebygdsambassadör


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Mer om Sassi Wemmer

Sassi Wemmer -2010-års Bollebygdsambassadör


Christer Falk 2009-12-15


-Helt fantastiskt, jätteroligt och vilken ära, svarar Sassi Wemmer när han får frågan om hur det känns dagen efter utnämningen till 2010-års Bollebygdsambassadör.

Sassi Wemmer är den sjunde i ordningen av Bollebygdsambassadörer.
-För mig som arbetar med turism och då framför allt naturturism är den här utnämningen mycket värd. Jag kommer naturligtvis att använda min nya ”titel” i en massa sammanhang. Och då handlar det om sammanhang som jag hoppas ska komma Bollebygds kommun till del, säger Sassi Wemmer.

I mars 2008 skrev vi här i AnnonsMarknan om Sassi Wemmers arbete med att sätta Sjuhäradsbygden på kartan.
-Då liksom nu arbetar jag med resor som ger naturupplevelser av olika slag. Allra mest jobbar jag med fiskeresor, men självklart finns det kunder som bara vill komma hit till Sjuhäradsbygden för att njuta och uppleva en nära natur.

I praktiken
När kommunalrådet Christer Johansson berättade om utnämningen av Sassi Wemmer till Bollebygdsambassadör kom han in på årets Nobelpris och då ekonomipriset..
-Jämförelsen haltar väl en del men enligt Sassi Wemmer så arbetar Sassi praktiskt med det som årets ekonomipristagare har teorier om.
-Det stämmer i stora drag, säger Sassi som redan har en tanke som på sikt kan innebära att han får stöttning i ambassadörsjobbet.

Rundtur i kommunen
-Varför inte ordna ett antal rundresor i vår egen kommun. Kan vi som bor här lära oss hitta i kommunen och känna till några av de smultronställen som finns blir vi direkt många fler som hjälper till att marknadsföra hela kommunen. Jag vet att alla nyanställda i kommunen bjuds på en liten rundresa och jag vet också att det är uppskattade resor, fortsätter en entusiastisk ambassadör.
-När det gäller detta så kommer mina företrädare, Anita och Nils-Bertil Andersson att få hjälpa till, skrattar Sassi.

Pristagare
Utnämningen till ambassadör är en av många utnämningar och utmärkelser som Sassi Wemmer varit med och tagit emot under 2009.
-Det började med att vi i Marknadsplats Sjuhärad utsågs till ett av de fem bästa kooperativen i landet. Den utnämningen slutade med att vi blev utsedda till 2009 års bästa kooperativ i Sverige. Jag själv blev sedan nominerad till årets turistprofil i Sjuhäradsbygden men fick se mig slagen av Kvarnen i Hyssna. Men kontakten med Kvarnen i Hyssna kommer att innebära ett framtida samarbete. Så det blev också bra även om jag missade titeln turistprofil.

Marknadsplats Sjuhärad
Inom kooperativet Marknadsplats Sjuhärad samlas idag 17 företag.
-Tyvärr finns det inga flera än jag som är medlem från Bollbygds kommun. Störst aktivitet i kooperativet finns runt Ulricehamn och kommer också att öka i Öxabäck, berättar Sassi och fortsätter.
-Men med ambassadörstiteln som dörröppnare hoppas jag kunna intressera entreprenörer även här i kommunen.

Boende
Det som saknas för att Sassis idéer ska kunna utvecklas i Bollebygds kommun är boende.
-På önskelistan står sjönära stugor för uthyrning. Kunde vi ordna fram det så skulle många turistdörrar öppna sig, menar ambassadör Wemmer som också har funderingar kring att knyta samman sin födelsestad i södra Tyskland med Bollebygd.
-En tanke som också kan vara värd att fundera på…säger Sassi Wemmer.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com