« Föreg. Nästa »

Företagsmässa i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Lördag och söndag den 27-28 oktober:

Företagsmässa i Bollebygd


Christer Falk 2007-06-25


För allra första gången arrangerar Företagarna i Bollebygd en Företagsmässa i kommunen. -Men absolut inte den sista, säger Anna-Lena Mönsmo, aktiv inom Företagarna sedan många år och som tillsammans Företagarnas nuvarande ordförande, Stefan Bothén och Margaretha A- Malmsjö är eldsjälarna bakom arrangemanget.

Grunden till arrangemanget är helt enkelt att många av företagarna i kommunen frågat efter någon form av företagsmässa.
-Det är ett antal företagare som under senare år lyft tanken om en företagsmässa här i kommunen och nu är förberedelserna klara så långt att vi strax före midsommar gick ut med en inbjudan till aktiva företagare i Bollebygd, säger Stefan Bothén och tillägger.
-Och redan nu har 15 företagare anmält sig till mässan.
Är mässan endast öppen för företag som har sin verksamhet inom Bollebygds kommun?
- Självklart är företagare från exempelvis Rävlanda och Hindås välkomna. Det finns säkert också ett och annat företag som ligger i gränslandet mellan Bollebygds kommun och våra grannkommuner - de är välkommna. Vi vill samla så många som möjligt men tonvikten ligger naturligtvis på att presentera företagsamheten här i kommunen, säger Stefan Bothén

Samarbete
Företagarna arrangerar Företagsmässan i samarbete med köpmännen i Bollebygd, Bollebygds kommun och föreningslivet.
-Vår tanke är att skapa en så levande mässa som möjligt och därför hoppas vi på en mix där även kommunens köpman ska vara med. Föreningslivet kommer att svara för en del av de arbetsuppgifter som krävs för att klara en mässa av det här slaget och som tack för hjälpen kommer de att få ställa ut gratis under de två mässdagarna, berättar Anna-Lena Mönsmo vidare.

Spännande näringsliv
En tanke bakom Företagsmässan är att visa upp den bredd som företagandet i Bollebygd bjuder.
-Vi vet att det är många av företagen i Bollebygd som invånarna inte vet så mycket om. Därför ska det bli roligt att visa upp den kompetens och bredd som företagandet i Bollebygd står för, säger Stefan Bothén.

Bollebygdsskolan
Utställningslokal blir idrottshallen i Bollebygdsskolan.
-Det finns plats för 65 utställare i hallen men vi erbjuder även utställningsplatser utanför idrottshallen. I Bollebygd finns många företag inom entreprenadverksamheten och för många av dem passar säkert utomhusmiljön allra bäst, säger Stefan Bothén.

Underhållning och överraskningar
Självklart kommer även Företagsmässan i Bollebygd att bjuda på en och annan överraskningen.
-Vi jobbar på att få en bra och intressant invigare av mässan. Någon form av underhållning är också på gång men med det vill vi ligga lågt än så länge, säger Anna-Lena Mönsmo.

Intresserad?
För den som vill veta mer om Företagsmässan i Bollebygd går det bra att ringa Margaretha A-Malmsjö som finns på telefon 033-29 92 00 eller 0704-96 00 24. Det går även bra att faxa till Margaretha på 033-29 92 50 eller margaretha@secalight.se

Även utanför Idrottshallen och Bollebygdsskolan erbjuder mässarrangörerna utställningsplatser.
Även utanför Idrottshallen och Bollebygdsskolan erbjuder mässarrangörerna utställningsplatser.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com