« Föreg. Nästa »

Byggboomen i Bollebygd fortsätter


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Byggboomen i Bollebygd fortsätter


Christer Falk 2008-04-10

Nu börjar det byggas i sluttningen ner mot Sörån.
Nu börjar det byggas i sluttningen ner mot Sörån.

Intresset för att bygga och bo i Bollebygd håller i sig och ökar. På kommunens samhällsbyggnadsavdelning är tempot högt. -Ett par gånger per år går vi igenom den prioriteringslista som vi jobbar efter. Det händer naturligtvis att vi omprioriterar, lyfter bort något och lyfter in något nytt, säger kommunalrådet Christer Johansson som verkar trivas att styra i den expansiva kommunen.

Intresset för att bygga och bo i Bollebygd håller i sig och ökar. På kommunens samhällsbyggnadsavdelning är tempot högt.
-Ett par gånger per år går vi igenom den prioriteringslista som vi jobbar efter. Det händer naturligtvis att vi omprioriterar, lyfter bort något och lyfter in något nytt, säger kommunalrådet Christer Johansson som verkar trivas att styra i den expansiva kommunen.

Ställs ut - igen
Utvecklingsplanen för Olsfors-Hultafors att ställas nu ut ännu en gång..
-Vi fick in så mycket synpunkter vid det förra samrådet så nu ställer vi ut planen en gång till. Det är viktigt att folk får komma till tals och att våra tjänstemän lyssnar och ändrar där det finns möjligheter. De bästa idéerna kommer inte alltid från kommunkontoret, menar Christer Johansson som nu hoppas att man snart kan gå vidare med detaljplanearbete när det gäller Olsfors och Hultafors.

Bollebygds centrum
Hur ska Bollebygds centrum se ut i framtiden. Det är en fråga som politiker och tjänstemän funderar kring.
-Därför har tre arkitektkontor fått uppdraget att titta på vårt centrum ur flera olika perspektiv. Hur löser vi trafiken på ett bra sätt för både miljön och affärsverksamheten. Vilka material ska användas för att skapa ett enhetligt centrum. Hur skapar vi säkra och bra miljöer när det gäller gång, cykel och biltrafik. Hur ska vi lysa upp vårt centrum. Frågorna är många och kommunstyrelsen och byggnadsnämnden har träffat de tre arkitektkontoren två gånger. Något slutdatum för det här jobbet är ännu inte satt.

Villor
När det gäller villabebyggelse finns klara byggnadslov på cirka 40 villor i och kring centralorten Bollebygd.
-Myresjöhus är redan igång med markarbeten i Rinna och de kommer att bygga drygt 20 villor. Ett tiotal villatomter är byggklara längs Brunnsgatans nedre del och tomterna där Wernergården en gång stod är under försäljning, berättar Christer Johansson vidare och tillägger.

Tyftet
Detaljplanearbetet när det gäller Tyftet, området för villabebyggelse norr om Erikstorp, är i full gång och här hoppas kommunledningen att man ska kunna erbjuda mellan 40 och 50 tomter för de som själva vill bygga sin villa.
-Det är naturligtvis viktigt att kunna erbjuda tomter klara för bebyggelse och där tomtköparen själv väljer vilket hus de vill bygga, menar kommunalrådet.

200-500 bostäder
Varpåsområdet har i många år funnits med när kommunen planerar bostäder. Området var aktuellt för bebyggelse redan under tiden Bollebygd tillhörde Borås kommun.
-Programarbetet kring Varpås finns på vår prioriteringslista och kommer att studeras för etablering för bebyggelse.
-Det är ett områden som kan tänkas omfatta mellan 200 och 500 bostäder. Lägenheter, radhus och villor. Vad det blir vet vi ännu inte och förmodligen kommer detaljplanearbetet har göras i etapper när det gäller Varpås området. I Varpåsområdet ingår exempelvis andra etappen av Skräddargårdshöjd. Där nu vår ambassadör bygger ett prototyp hus för att vi ska kunna testa och utvärdera den teknik som innebär ett klimatneutralt boende, fortsätter Johansson.

Och lite till…
Hyreshusbebyggelsen på norra sidan av ”betongbacken” i Bollebygd är nu på gång.
-Om jag inte är helt felunderrättad så ogillas de överklaganden som gjorts. Stämmer det så är det upp till byggaren att avgöra när det bygget kan gå igång.
När det gäller planeringen av 55+ boendet på Skattgården pågår. Här jobbar man med detaljplanen och Bollebo jobbar med att ta fram förslag på lämpligt byggande.

Ännu mer
När vi gått igenom samhällsbyggnadskontorets prioriteringslista med kommunalrådet Christer Johansson säger han så här:
-Listan är lång men samtidigt har vi lika många ärenden, förfrågningar som ligger på kö. Så att Bollebygd kommer att växa är helt klart…

AnnonsMarknan
Artikeln har är också publicerad i AnnonsMarknan nr 7 som kom ut den 8 april.

Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com