« Föreg. Nästa »

Blir 27:de cykelracet det sista…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Blir 27:de cykelracet det sista…


Christer Falk 2007-06-07

Den 16 juni arrangeras det 27:e Cykelracet i Bollebygd. Det sista måntro...
Den 16 juni arrangeras det 27:e Cykelracet i Bollebygd. Det sista måntro...

Blir cykelracet som körs den 16 juni det sista. Den frågan är nog på sin plats att ställa eftersom en lagändring är på gång som gör cykelracet ogenomförbart i sin nuvarande tappning.

-Den första juli förändras lagstiftningen på ett sätt som innebär att samma promillegränser gäller för både cykel och motorfordon. Det innebär som alla förstår att det populära cykelracet i Bollebygd måste förändras på något sätt. Hur vet ingen än, säger Tom Lillskog som är en i årets arrangörsgrupp.

Nogsammare
Inför årets cykelrace har arrangörsgruppen fått jobba extra hårt för att få till racet.
-Både kommunen och polisen har velat ha mer detaljerade planer än tidigare. Vi har exempelvis varit tvungna att få skriftligt godkännande av de som bor i närheten av den festplats som vi avslutar cykelracet vid, säger Andréa Ekeroth och Johan Andersson fyller på med:
-Men vi har blivit mottagna på ett mycket bra sätt och vi har fått de godkännanden vi behövt för att lämna vidare till både polis och kommunen. Så idag är allt klart för start.

Når inte 30
I sin nuvarande form når Cykelracet i Bollebygd inte fram till ett 30-års jubileum.
-Nästa arrangörsgrupp får försöka hitta en form för cykelracet som passar den nya lagstiftningen, säger Jessica Johansson och diskussionen tar fart om hur ett nytt cykelrace kan utformas.
-Idéer finns men som sagt, uppdraget kommer att ligga hos nästa arrangörsgrupp, säger Sandra Lund.

Som vanligt
Årets upplägg blir traditionellet.
-Varför ska man ändra på ett vinnande koncept. Därför blir det som vanligt start vid skolan och vi hoppas naturligtvis att alla gör sitt bästa för att sätta färg på festen. Och då menar vi förstås både klädsel och fordon, fortsätter Tom Lillskog.
Förhöjer stämningen gör ju publiken så arrangörerna hoppas att Bollebygdsborna letar sig ner till skolan och starten – som de brukar göra.

Genom Bollebygd
En liten nyhet finns ändå när det gäller årets cykelrace och det är att banan går enbart inom bebyggt område.
-Det innebär också att större delen av sträckan körs på asfalt och backarna, både upp och ner är få i år. Anledningen till det är att vi vill minska riskerna för olyckor, säger Andréa Ekeroth.

Lika roligt
Trots små förändringar är arrangörerna helt överens om att årets cykelrace blir det allra bästa.
-Vi bjuder till exempel på ett mycket bra coverband som hör hemma i Gävle och Stockholm. De är vana vid after ski och after beach spelningar och längs banan kommer lokala Vi 2 att uppträda. Och så avlutar vi med middag på festplatsen som i vanlig ordning kommer att vara hemlig tills starten är avklarad på skolgården, säger Johan Andersson.

Arrangörerna från vänster: Tom Lillskog, Johan Andersson, Andréa Ekeroth, Jessica Johansson, Sandra Lund. Fattas på bilden gör Niklas Henriksson.
Arrangörerna från vänster: Tom Lillskog, Johan Andersson, Andréa Ekeroth, Jessica Johansson, Sandra Lund. Fattas på bilden gör Niklas Henriksson.


Från cykelracet 2006
Från cykelracet 2006


2006
2006


2006
2006


2006
2006


Polisen på plats...2006
Polisen på plats...2006


Det brukar var gott om publik vid starten som sker traditionsenligt på skolgården i Bollebygd.
Det brukar var gott om publik vid starten som sker traditionsenligt på skolgården i Bollebygd.


Många vill bli fotograferade...2006
Många vill bli fotograferade...2006


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com