« Föreg. Nästa »

Nu vill kommunen ha invånarnas hjälp att förbättra sin webbplats


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu vill kommunen ha invånarnas hjälp att förbättra sin webbplats


Christer Falk 2014-10-28


Bollebygds kommun har påbörjat ett arbete med att utveckla och förbättra sin webbplats, bollebygd.se. Nu vänder man sig till både kommuninvånarna och besökarna för att få deras synpunkter. På startsidan på bollebygd.se finns nu en webbenkät som kommunen önskar att så många som möjligt vill svara på.

– Genom både statistik och olika undersökningar har vi en hel del kunskap om hur våra kommuninvånare och besökare använder webbplatsen, men vi saknar information om hur de upplever den. Webbplatsen är ju i första hand till för dem, därför tycker vi att det är viktigt att få reda på vad de tycker, säger Pernilla Augustsson, informatör i Bollebygds kommun.


Enkät

I enkäten finns bland annat frågor om hur man söker information, hur informationen uppfattas och om man saknar någon information. Webbenkäten går att besvara på bollebygd.se från och med den 27 oktober. Saknar man en egen dator finns det möjlighet fylla i enkäten både på biblioteket och i kommunhusets reception. Resultatet ska sedan användas i arbetet med att utveckla och förbättra bollebygd.se.

– Webbplatsen har många år på nacken och behöver anpassas både till dagens tekniska förutsättningar och till besökarnas förväntningar. Jag tror att de allra flesta förväntar sig att de på ett enkelt sätt ska kunna få den information och service de behöver. Med en ny webbplats får vi bättre förutsättningar att kunna leva upp till det, säger Pernilla Augustsson.


Hösten 2015

Om allt går som planerat väntas kommunens nya webbplats bli klar senast hösten 2015.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com