« Föreg. Nästa »

Idrottsföreningen Olsfors satsar framåt – investerar 4,5 miljoner


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Idrottsföreningen Olsfors satsar framåt – investerar 4,5 miljoner


Christer Falk 2010-02-15


Idag ser det ut som om If Olsfors ska satsa på bandy. Planen ser mer ut som en bandyplan än fotbollsplan. Men med våren kommer förändringen, det lovar Patrik Eliasson, ordförande i föreningen.

Under hösten har arbete pågått med att förbereda för plastgräs på fotbollsplanen. Insläppet mot gamla riksvägen är rivet och markarbetena är i stort sett klara. Men så kom snön.
–Vädret ställde till det. Nu måste vi vänta in barmark och plusgrader innan vi kan fortsätta, säger Patrik som tillsammans med styrelse och medlemmar bygger idrottsföreningen för framtiden.

Investerar
Under de senare åren har Eriksdalshallen genomgått en rejäl ansiktslyftning. Man har renoverat och kan idag visa upp en modern anläggning. Kvar när det gäller investeringar inomhus är bland annat att bygga fyra nya omklädningsrum. En investering som ingår i de 4,5 miljoner man nu satsar.
–Vi ser de här investeringarna som bra för framtiden. Vi valde den här genomgripande renoveringen istället för att renovera vår träningsplan för cirka en miljon. Då tyckte vi det var bättre att satsa här på Eriksdalsparken och därmed få allt på ett och samma ställe, säger Patrik Eliasson.

Borgen
Bollebygds kommun har gått i borgen med 3 miljoner och det har gjort de här investeringarna möjliga.
–Vi är naturligtvis glada över att man ställer upp från kommunen. Det ger oss råg i ryggen och vi känner att vi satsar rätt, menar Patrik.

Uthyrning
När plastgräset är på plats och de fyra nya omklädningsrummen klara öppnar sig en ny nisch för If Olsfors.
–Då kan vi erbjuda träningsmöjligheter året runt. Snöar det lika mycket som just nu så får väl fotbollsträningen ligga nere men tittar vi tillbaka på de senaste vintrarna så ska det kunna gå att träna året runt. Därför tror vi att fotbollsplanen här i Eriksdalsparken kommer att bli mycket attraktiv, säger en entusiastisk klubbordförande.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com