« Föreg. Nästa »

Ett 30-tal vill vara med och stötta Vägkorset


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ett 30-tal vill vara med
och stötta Vägkorset


Christer Falk 2018-09-17

Fullsatt hos Vägkorset.
Fullsatt hos Vägkorset.

Det blev fullsatt hos Vägkorset när det kallades till en träff om volontäruppdrag. Träffen arrangerades för att ta reda på hur många som kan tänka sig att ställa upp som volontärer för att Café Vägkorsets verksamhet ska kunna drivas vidare.


Svenska kyrkan som startade verksamheten för sex och ett halvt år sedan drar sig nu så sakteliga ur sitt engagemang i Vägkorset och det gör man av ekonomiska skäl.  Volontärerna behövs för att man ska kunna driva verksamheten vidare efter den 15 oktober.

Bemanning
Volontärerna behövs för att klara bemanningen i caféet, för bakning, städning och som reserver till nämnda uppdrag. När listorna gått runt vid borden kunde Ing-Marie Johansson glatt konstatera att ett 30-tal hade visat sitt intresse för att vara volontärer.

Ett par veckor
Nu behöver Ing-Marie Johansson ett par veckor på sig för att göra tjänstgöringslistor och kommer därefter att presentera sina tankar om det fortsatta arbetet.

40 per dag
Besöksantalet per dag ligger i snitt på 40 personer. 40 personer som träffas för en stunds gemenskap. Därför har Vägkorset i Bollebygd blivit något som uppskattas av väldigt många. En uppskattning som man tycker att kyrkan tar för lätt på. 

Diskussioner
Under träffen kom diskussioner upp som andades missnöje mot kyrkan. Det verkade som många kände sig svikna av kyrkans beslut att dra sig ur verksamheten.

 

 

 

 


Ing-Marie Johansson, föreståndare för Vägkorset, informerade om det tänkta volontäruppdraget.
Ing-Marie Johansson, föreståndare för Vägkorset, informerade om det tänkta volontäruppdraget.


Lisbeth Karlsson skrev på listan som gör henne till volontär på Vägkorset.
Lisbeth Karlsson skrev på listan som gör henne till volontär på Vägkorset.


Kring bordet där alla ville bli volontärer: Lena Folkesson, Gun Karlsson, Marianne Johansson, Barbro Orrestrand och Kenneth Nilsson.
Kring bordet där alla ville bli volontärer: Lena Folkesson, Gun Karlsson, Marianne Johansson, Barbro Orrestrand och Kenneth Nilsson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.