« Föreg. Nästa »

Ett 30-tal vill vara med och stötta Vägkorset


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ett 30-tal vill vara med
och stötta Vägkorset


Christer Falk 2018-09-17

Fullsatt hos Vägkorset.
Fullsatt hos Vägkorset.

Det blev fullsatt hos Vägkorset när det kallades till en träff om volontäruppdrag. Träffen arrangerades för att ta reda på hur många som kan tänka sig att ställa upp som volontärer för att Café Vägkorsets verksamhet ska kunna drivas vidare.


Svenska kyrkan som startade verksamheten för sex och ett halvt år sedan drar sig nu så sakteliga ur sitt engagemang i Vägkorset och det gör man av ekonomiska skäl.  Volontärerna behövs för att man ska kunna driva verksamheten vidare efter den 15 oktober.

Bemanning
Volontärerna behövs för att klara bemanningen i caféet, för bakning, städning och som reserver till nämnda uppdrag. När listorna gått runt vid borden kunde Ing-Marie Johansson glatt konstatera att ett 30-tal hade visat sitt intresse för att vara volontärer.

Ett par veckor
Nu behöver Ing-Marie Johansson ett par veckor på sig för att göra tjänstgöringslistor och kommer därefter att presentera sina tankar om det fortsatta arbetet.

40 per dag
Besöksantalet per dag ligger i snitt på 40 personer. 40 personer som träffas för en stunds gemenskap. Därför har Vägkorset i Bollebygd blivit något som uppskattas av väldigt många. En uppskattning som man tycker att kyrkan tar för lätt på. 

Diskussioner
Under träffen kom diskussioner upp som andades missnöje mot kyrkan. Det verkade som många kände sig svikna av kyrkans beslut att dra sig ur verksamheten.

 

 

 

 


Ing-Marie Johansson, föreståndare för Vägkorset, informerade om det tänkta volontäruppdraget.
Ing-Marie Johansson, föreståndare för Vägkorset, informerade om det tänkta volontäruppdraget.


Lisbeth Karlsson skrev på listan som gör henne till volontär på Vägkorset.
Lisbeth Karlsson skrev på listan som gör henne till volontär på Vägkorset.


Kring bordet där alla ville bli volontärer: Lena Folkesson, Gun Karlsson, Marianne Johansson, Barbro Orrestrand och Kenneth Nilsson.
Kring bordet där alla ville bli volontärer: Lena Folkesson, Gun Karlsson, Marianne Johansson, Barbro Orrestrand och Kenneth Nilsson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com