« Föreg. Nästa »

Självklart besvikna…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Självklart besvikna


Christer Falk 2019-02-28

Det här vill kyrkan bygga och får positiva signaler från <br />de som har komptensen att avgöra byggen av det här slaget.<br />Men den politiska majoriteten i samhällsbyggnadsnämnden säger nej... <br />&Ouml;versta bilden: Fasad mot sydväst (mot gamla R40)<br />Bilden längst ner: Fasad mot nordost. (Mot den nyare kyrkogården)
Det här vill kyrkan bygga och får positiva signaler från 
de som har komptensen att avgöra byggen av det här slaget.
Men den politiska majoriteten i samhällsbyggnadsnämnden säger nej... 
Översta bilden: Fasad mot sydväst (mot gamla R40)
Bilden längst ner: Fasad mot nordost. (Mot den nyare kyrkogården)


För några dagar sedan skrev vi här på bollebygdsnyheter om det avslag som samhällsbyggnadsnämndens majoritet gav Bollebygds pasttorats ansökan om bygglov för ett nytt församlingshem.

Redan i november beslutades om återremiss av ansökan om bygglovet – vilket innebar att bygglovsansökan fick göra en extra vända hos arkitekter och byggfolk.

Sara Alfredsson, ordförande i kyrkorådet
– Självklart är vi besvikna. Vad vi förstår har vi gjort allt rätt. Vi konstaterar att de som har fackkunskaperna om hur vårt tillbygge kommer att påverka miljön kring prästgården är positiva till vårt bygge. Som exempelvis Västarvet. Därför kommer vi att överklaga till Länstyrelsen. Vi har tre veckor på oss och självklart går vi vidare.
– Tilläggas ska att vi ändå hade fått så mycket av positiva signaler att vi börjat planera för att komma igång med bygget så snart som möjligt. Därför finns redan byggbodarna på plats, säger Sara Alfredsson.

En relevant fråga
I december 2018 togs en detaljplan för byggande av 25-30 lägenheter på Bollebygds Prästgård 1:2. Här sägs att kyrkan ska sälja mark och ett byggföretag ska bygga 25-30 lägenheter. Lägenheter som det finns ett mycket stort behov av i Bollebygd. 

Avslag av bygglov för ett nytt församlingshem kan därför innebära att kyrkan tvingas behålla sitt nuvarande församlingshem och bostadsbyggandet uteblir…

Återkommer
Vi har all anledning att återkomma när vi fått mer exakt information i ärendet.

 

 


Hur går det med byggandet av 25-30 lägenheter om krykan tvingas<br />ha kvar sitt gamla församlingshem?
Hur går det med byggandet av 25-30 lägenheter om krykan tvingas
ha kvar sitt gamla församlingshem?
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com