« Föreg. Nästa »

Dags för ny översiktsplan för Bollebygds kommun


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Dags för ny översiktsplan för Bollebygds kommun


Christer Falk 2014-10-26


Dagens framtidsplaner för Bollebygd stämmer dåligt med vad man trodde för 12 år sedan då den senaste översiktsplanen togs.


– Med den nya höghastighetsjärnvägen förbi samhället och med station på Kråketorp kommer Bollebygd att växa mot Rävlanda, säger Peter Rosholm, idag vice ordförande i kommunstyrelsen men från nyåret kommunstyrelsens ordförande.

 

Längs gamla R40
Även om mycket kommer att handla om att utbyggnaden av själva Bollebygd sträcker sig mot det nya stationsområdet så finns även andra planer.
–Vi har ju ett inarbetat kollektivtrafikstråk mot Borås och längs den sträckan bör vi planera för bybyggelse. Vi har Olsfors och Hultafors, säger Peter Rosholm och fortsätter.
– Vi vet att Töllsjö är intressant som bostadsort. Töllsjö ligger bra till för de som arbetar i Göteborg och Alingsås.

 

Workshops
Inför arbetet med den nya översiktsplanen kommer två grupper företagare/näringslivet i kommunen att bjudas in till någon form av workshops. Men även skolungdomarna ska få vara med och ha synpunkter.
– Självklart räknar vi med att föreningar, byalag och givetvis allmänheten är viktiga när det gäller att få in synpunkter under arbetet med den nya översiktsplanen. säger Rosholm.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com