« Föreg. Nästa »

ELEMENTUM eco AB – ett företag med spännande framtidsplaner


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Frukostmöte arrangerat av Bollebygds kommun

ELEMENTUM eco AB
– ett företag med spännande framtidsplaner


Christer Falk 2016-06-03


I morse arrangerade Bollebygds kommun ett frukostmöte som den här gången var förlagt till företaget Elementum. Företaget startade sin verksamhet i Bollebygd 2012 och finns i före detta BollebygdsHus lokaler intill motorvägen.


Drygt 20-talet intresserade representanter från lika många företag fanns på plats. Fick kaffe och morgonmacka men dessutom en intressant och lagom information om företaget som tillverkar vägg- och takelement för byggbranschen.
– Vi ligger väl framme och finns med i en massa sammanhang för att hänga med i utvecklingen vad gäller effektivt och energisnålt byggande, informerade Johan Enberg som arbetar med affärsutveckling vid företaget.

 

Rundvandring
Efter Johan Enbergs inledande information tog projektledaren Tomas Eriksson över och guidade runt i fabriken.

– Idag är vi 17 anställda. Fabriken börjar bli aningen trång så vi har funderingar kring att börja arbeta skift för att klara den orderingång som vi dag har, menade Tomas.

 

Miljonprogrammet
Renovering och eventuella tillbyggnader av miljonprogrammen runt om i Sverige är och blir en viktig del i Elementums framtid.
– Våra kunder finns bland de stora byggarna i landet. Ett par av dem är Skanska och Peab. Det är känt för alla att bostadsbristen är stor och därför ser vi  inte bara möjligheter att vara med och sälja det vi producerar. Vi är också med och utvecklar, både vad gäller byggtekniken men även på energisidan. Vi räknar med att mer och mer av byggandet kommer att ske med prefabricerade väggar och tak. Det innebär att byggandet ute på plats kommer att gå snabbare, fortsätter Johan Enberg när frukostens gäster åter är på plats i konferensrummet.

 

Parkeringsskivor
Charlotta Boström, planarkitekt i kommunen informerade om att man just nu utreder möjligheten att inför parkeringsskivor i Bollebygd, för torget och Göteborgsvägen till en början.
– Inget är klart än men vi för diskussioner med näringsidkarna i centrum för att ta in synpunkter som kan ligga till grund för ett bra beslut.

 

Kommunalrådet informerade
De här morgontidiga träffarna med kommunens näringsliv går ut på att dels lära känna varandra bättre men också informera om vad som är på gång i kommunen.Här är en liten del av den informationen som lämnades denna morgon.
– Vid senaste kommunstyrelsemötet godkändes ett avtal mellan Stefan Söderkvist Fastighets AB och Bollebygds kommun. På sikt kommer 650 bostäder att byggas på Forsområdet.  Vi planerar, hur det än går med tågstopp eller inte, att bygga ett resecentrum i trakten där skylten Bollebyd C står. Vi måste se till att utveckla kollektivtrafiken, ett måste för att klara framtiden, menade kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) .

 


Johan Enberg, affärsutvecklare vid Elementum informerade om företaget.
Johan Enberg, affärsutvecklare vid Elementum informerade om företaget.


Kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) berättade bland annat att kommunstyrelsen har godkänt ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighets AB om byggamed vid Forsa.
Kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) berättade bland annat att kommunstyrelsen har godkänt ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighets AB om byggamed vid Forsa.


Ann-Marie Nilsson jobbar med näringslivsfrågor i kommunen och är den som företagare kan vända sig till när det finns frågor att diskutera.
Ann-Marie Nilsson jobbar med näringslivsfrågor i kommunen och är den som företagare kan vända sig till när det finns frågor att diskutera.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com