« Föreg. Nästa »

ELEMENTUM eco AB – ett företag med spännande framtidsplaner


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Frukostmöte arrangerat av Bollebygds kommun

ELEMENTUM eco AB
– ett företag med spännande framtidsplaner


Christer Falk 2016-06-03


I morse arrangerade Bollebygds kommun ett frukostmöte som den här gången var förlagt till företaget Elementum. Företaget startade sin verksamhet i Bollebygd 2012 och finns i före detta BollebygdsHus lokaler intill motorvägen.


Drygt 20-talet intresserade representanter från lika många företag fanns på plats. Fick kaffe och morgonmacka men dessutom en intressant och lagom information om företaget som tillverkar vägg- och takelement för byggbranschen.
– Vi ligger väl framme och finns med i en massa sammanhang för att hänga med i utvecklingen vad gäller effektivt och energisnålt byggande, informerade Johan Enberg som arbetar med affärsutveckling vid företaget.

 

Rundvandring
Efter Johan Enbergs inledande information tog projektledaren Tomas Eriksson över och guidade runt i fabriken.

– Idag är vi 17 anställda. Fabriken börjar bli aningen trång så vi har funderingar kring att börja arbeta skift för att klara den orderingång som vi dag har, menade Tomas.

 

Miljonprogrammet
Renovering och eventuella tillbyggnader av miljonprogrammen runt om i Sverige är och blir en viktig del i Elementums framtid.
– Våra kunder finns bland de stora byggarna i landet. Ett par av dem är Skanska och Peab. Det är känt för alla att bostadsbristen är stor och därför ser vi  inte bara möjligheter att vara med och sälja det vi producerar. Vi är också med och utvecklar, både vad gäller byggtekniken men även på energisidan. Vi räknar med att mer och mer av byggandet kommer att ske med prefabricerade väggar och tak. Det innebär att byggandet ute på plats kommer att gå snabbare, fortsätter Johan Enberg när frukostens gäster åter är på plats i konferensrummet.

 

Parkeringsskivor
Charlotta Boström, planarkitekt i kommunen informerade om att man just nu utreder möjligheten att inför parkeringsskivor i Bollebygd, för torget och Göteborgsvägen till en början.
– Inget är klart än men vi för diskussioner med näringsidkarna i centrum för att ta in synpunkter som kan ligga till grund för ett bra beslut.

 

Kommunalrådet informerade
De här morgontidiga träffarna med kommunens näringsliv går ut på att dels lära känna varandra bättre men också informera om vad som är på gång i kommunen.Här är en liten del av den informationen som lämnades denna morgon.
– Vid senaste kommunstyrelsemötet godkändes ett avtal mellan Stefan Söderkvist Fastighets AB och Bollebygds kommun. På sikt kommer 650 bostäder att byggas på Forsområdet.  Vi planerar, hur det än går med tågstopp eller inte, att bygga ett resecentrum i trakten där skylten Bollebyd C står. Vi måste se till att utveckla kollektivtrafiken, ett måste för att klara framtiden, menade kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) .

 


Johan Enberg, affärsutvecklare vid Elementum informerade om företaget.
Johan Enberg, affärsutvecklare vid Elementum informerade om företaget.


Kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) berättade bland annat att kommunstyrelsen har godkänt ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighets AB om byggamed vid Forsa.
Kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) berättade bland annat att kommunstyrelsen har godkänt ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighets AB om byggamed vid Forsa.


Ann-Marie Nilsson jobbar med näringslivsfrågor i kommunen och är den som företagare kan vända sig till när det finns frågor att diskutera.
Ann-Marie Nilsson jobbar med näringslivsfrågor i kommunen och är den som företagare kan vända sig till när det finns frågor att diskutera.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com