« Föreg. Nästa »

Christer Falk – har än en gång grävt i sina arkiv


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Så reklam om mig själv…vilket inte är så lätt

Christer Falk
– har än en gång grävt i sina arkiv


Christer Falk 2017-10-19


Så annonserar Bollebygds Hembygdsförening min berättar och bildvisning som kommer att genomföras i Hembygdsföreningens Nya museum på söndag den 22 oktober klockan 17.00. 100 kronor kostar inträdet och då ingår fika i Åsenstugan efter ”föreställningen”.


Det jag kommer att visa hos Hembygdsföreningen är en helt ny kavalkad av bilder och berättelser. Hembygdsföreningen har fyllt 90 år och det kommer att märkas i programmet.

 
Premiär hos SPF
Premiär hade jag för mina bildvisningar i januari 2016 hos SPF i Bollebygd. Det var Leif Karlsson som redan under våren 2015 bad mig komma till ett av SPF:s månadsmöten. Det nappade jag på och första visningen genomfördes. Och vad jag förstår uppskattades.

Flera visningar under 2016
Detta innebar att jag fick visa mitt ”premiärprogram” hos Hembygdsföreningen – två gånger. Hos PRO och hos Socialdemokraterna i Bollebygd. 2017 började som första året. Premiärvisning av ett nytt program hos SPF och därefter följde Hembygdsföreningen och PRO.

Nu har Anita Andersson, hembygdsföreningens ordförande, bett mig om ett nytt ”program” och det kommer jag som sagt att visa nu på söndag.

SPF i januari - för tredje gången
Men redan nu kan jag berätta att SPF har bokat mig för en ny visning vid deras första månadsmöte i januari 2018. Då blir det premiär på ett nytt 2018-program. Eftersom SPF var de som gav mig tillfälle att en första gång få visa upp mina bilder så har de förtur på ett premiärprogram.

Så missa inte söndagens ”Christer Falk har än en gång grävt i sina arkiv”
Vill du föranmäla dig så gör det telefon  0702-58 84 45


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com