« Föreg. Nästa »

Kjell Richardsson avgick efter 13 år som ordförande


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Kjell Richardsson avgick
efter 13 år som ordförande


Christer Falk 2023-03-04

Kjell Richardsson förärades med en blomma<br />när han efter 13 år som ordförande tackade för sig.
Kjell Richardsson förärades med en blomma
när han efter 13 år som ordförande tackade för sig.


Idag har Föreningsarkivet i Bollebygd haft årsmöte. Ett årsmöte som besöktes av nästa 50 intresserade.
– Rekordpublik, kommenterade Gun Bodén, styrelseledamot hos föreningsarkivet.


Lördagens möte inleddes med årsmötesförhandlingar där Gunnel Brandt höll i klubban.
Efter hela 13 år som ordförande avgick Kjell Richardsson och till ny ordförande valdes Bobbo Bolin.

Kjell Richardsson sa så här i sitt lilla tacktal:
– Föreningsarkivet har en viktig funktion att fylla. Vi tror att det än idag finns föreningar som inte har vetskapen om att vi mer än gärna tar hand om deras protokoll och annat som är värdefullt för framtiden. Hos Föreningsarkivet i Bollebygd finns mycket av Bollebygds historia och det dröjer inte så förfärligt länge innan verksamheter som pågår idag blir historia. Därför uppmanar vi de föreningar som inte känner till oss - hör av er så tar vi hand om era hanlingar.

Efter årsmötesförhandlingar och kaffe med dopp visades en porträttfilm där Bollebygdsbon Bengt Carlsson spelade huvudrollen. Bengt Carlsson fanns på plats för att svara på frågor efter att filmen visats.

Filmen har producerats av Christer Falk och Christer Johansson som innan filmen spelades upp presenterades idén bakom filmen. 

– När vi gör våra program ”Varför heter vägarna så här?” möter vi nästan alltid intressanta personer. Personer som just Bengt Carlsson som har en spännande historia att berätta, menade Christer Falk och Christer Johansson fyller i.

– Det är berättelserna som blir allt viktigare, vi är i en tid då många som har varit med och har minnen från fyrtio-, femtiotalet snart går ur tiden. Därför är det så viktigt att få höra människor berätta om en tid som ligger långt bak i tiden. Vi tror att den här formen av intervjuer kan vara mycket värdefulla en gång i framtiden. 

Efter filmen fick publiken möjlighet att ställa frågor till Bengt Carlsson som vältaligt svarade på de frågor som dök upp.

 


Knappa 50 intresserade kom till Föreningsarkivets<br />årsmöte.
Knappa 50 intresserade kom till Föreningsarkivets
årsmöte.



Bengt Carlsson var huvudpersonen<br />i porträttfilmen.
Bengt Carlsson var huvudpersonen
i porträttfilmen.





Christer Johansson, Bengt Carlsson och Christer Falk fick<br />ta emot blommor efter visningen av porträttfilmen.
Christer Johansson, Bengt Carlsson och Christer Falk fick
ta emot blommor efter visningen av porträttfilmen.



Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2024
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.

Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk



Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com