« Föreg. Nästa »

Kommunen vill öppna skolskjutstrafiken för allmänheten


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida

Kommunen vill öppna skolskjutstrafiken
för allmänheten


Christer Falk 2015-03-21

Bollebygds kommun vill göra det möjligt för allmänheten att använda skolskjutstrafiken. I ett brev till kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen skriver kommunen att man vill bli en pilotkommun för att testa om det skulle kunna fungera.


–Vi tycker det är viktigt att försöka hitta lösningar för en bättre kollektivtrafik på landsbygden. Det är en stimulerande tanke att alla invånare skulle kunna använda den trafik som redan finns i kommunerna idag, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Skolskjutstrafik som kommunen anordnar själv kan enligt lag inte användas av allmänheten. Det beror på att det enbart är den regionala kollektivtrafikmyndigheten som har rätt att upphandla allmän kollektivtrafik. Men Bollebygds kommun vill nu trycka på för att se om detta är möjligt att förändra. För kommunens del handlar det framförallt om att få bättre möjligheter till kollektivtrafik mellan Bollebygd och Töllsjö. 

 

–Detta är en lösning som går helt i linje med regionens mål för kollektivtrafiken, som man vill ska öka för en attraktiv och hållbar region och en levande landsbygd. Dessutom vill man förbättra kollektivtrafiken utifrån olika resenärsgruppers behov. Att kunna erbjuda skolskjutstrafik för allmänheten mellan exempelvis Bollebygd och Töllsjö skulle vara ett steg på vägen för att förbättra möjligheterna att åka kollektivt, säger Peter Rosholm (S).

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com