« Föreg. Nästa »

Miljöpartisten Pembe Gencoglu på riksdagslistan


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Miljöpartisten Pembe Gencoglu på riksdagslistan


Christer Falk 2010-01-26


Valåret 2010 är inlett och på de stora arenorna har representanter för regeringen mött oppositionen. På lokal nivå har valrörelsen också gått igång, om än inte lika tydligt än. Första Bollebygdsbon på en riksdagslista är 23 åriga Pembe Gencoglu.

Pembe Gencoglu blev miljöpartist redan som fjortonåring.
–Det kan tyckas tidigt men har man intresset så som jag hade för samhällsfrågor tror jag att det kommer automatisk. Tack vare det man fick lära sig på skolan om de olika partierna och ideologierna samt pappas uppmuntran så blev miljöpartiet ett självklart val för mig. Ett bra och rätt val, säger Pembe Gencoglu som till vardags arbetar som designassistent hos Gina Tricot i Borås.

Hänt mycket
Under de nio år som Pembe varit miljöpartist har det hänt mycket.
–Fantastiskt mycket. Idag finns miljötänkandet med i det allra mesta. Men med tanke på de senaste klimatförändringarna även hos de flesta. Media håller miljödiskussionen levande så visst har det hänt massor och därför ser jag mitt val helt rätt men än finns det givetvis mycket kvar att förändra. Och det ser ut som om allt fler också väljer miljöpartiet vilket vi hoppas skall fortsätta i samma riktning. Därför ska det bli riktigt roligt att få vara med om en spännande valrörelse.

Arbete och hobby
Genom sitt miljöengagemang kan Pembe förena både arbete och hobby.
–Som designassistent inom textil finns miljötänkandet med hela tiden. Det är helt enkelt en del i vardagsarbetet för oss. Därför är gränsen mellan arbete och fritidsintresset politiken inte alls tydlig. Jobb och fritid flyter samman.

Bollebygd
Pembe Gencoglu gör sin första mandatperiod som kommunpolitiker i Bollebygd.
–Första året var tufft. Det fanns mycket att lära och man lär sig hela tiden.
Om du fick bestämma – hur skulle Bollebygd bli ännu bättre när det gäller miljöarbetet?
–Jag tycker att vi redan nu arbetar bra med miljöarbetet. Det är synd att man beslutat om att bygga på Tyftet eftersom man där väljer att bygga på jordbruksmark. I framtiden blir vi kanske mer beroende av lokalproducerad mat och med tanke på det så tycker jag att man borde välja att bygga på andra marker istället för jordbruksmark. Det är viktigt att bevara vissa markområden, dels av jordbruksskäl men också av kulturella skäl.

Framtiden
När vi kommer in på framtiden så är Pembe Gencoglu klar.
–Jag hoppas naturligtvis på ett jättebra val för miljöpartiet och att jag därmed kommer in i riksdagen. Gör jag inte det som kommer jag att fortsätta arbeta politiskt här i Bollebygd. Politiken har blivit en del av mitt liv och den delen vill jag ha kvar.
Om du skulle komma in i riksdagen – vilka frågor vill du då ägna dig åt?
–Landsbygdsfrågor, självklart miljö men också kulturfrågor. Jag vill också arbeta för att segregationen i det svenska samhället ska bli mycket mindre. Vi ska kunna leva tillsammans oberoende av ålder eller nationalitet.

För Pembe Gencoglu har valrörelsen redan börjat.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 1 2010

Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com