« Föreg. Nästa »

Humanismen segrade... 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Humanismen segrade... 


Christer Falk 2017-06-08

13 röstade för avslag och 17 för Sassi Wemmers förslag.
13 röstade för avslag och 17 för Sassi Wemmers förslag.

Förslaget från kommunstyrelsen var avslag på att Bollebygds kommunen skulle ta ansvar för de ensamkommande ungdomar som idag är inne i åldersbestämmandeprocessen med Migrationsverket. Men en lång debatt slutade med att majoriteten av fullmäktigeledamöter gick på ett motförslag från Sassi Wemmer (MP). 


– Mitt förslag gick helt enkelt ut på att Bollebygds kommun ska ta ekonomiskt ansvar för de här ungdomarna fram till dess att Migrationsverkets åldersbestämning vinner laga kraft, säger en glad Sassi Wemmer som lyckades övertyga 17 av de 30 fullmäktigeledamöter som fanns på plats vid dagens möte.


Hade du väntat dig den här responsen?


– Faktiskt hade jag det. Jag känner det som en självklarhet att ställa upp för de här ungdomarna.
Jag tycker det känns väldigt fel att ställa omsorgen om de här ungdomarnas väl och ve fram till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft mot andra grupper i samhället. Hur mycket man än argumenterar om ekonomi så känns det väldigt bra att en majoritet gick på mitt förslag, menar Sassi Wemmer och tillägger.
– Jag visste ju att mina kollegor inom ledningen i kommunen skulle backa upp mitt förslag. Nu känns det också riktigt bra att även KD, delar av Centern och Liberalerna ställde sig bakom mitt förslag. En bred politisk majoritet.


Återremiss

När samma fråga diskuterades vid fullmäktigemötet i slutet av april blev beslutet återremiss och när frågan var upp på dagordningen vid senaste kommunstyrelsen blev det majoritet för ett avslagsförslag till fullmäktigemötet den 8 juni.
När frågan nu återkom i dagordningen på dagens fullmäktigemöte blev debatten lång. Från Moderaterna hävdades hela tiden att det enbart är kommuninvånarna man jobbar för och kunde därför inte ställa sig bakom förslaget från Sassi Wemmer. SD hade egentligen inte behövt begära ordet – åhörarna visst naturligtvis redan deras åsikt…


Sassi Wemmers förslag om att ta hand om de ensamkommande ungdomarna till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft fick majoritet vid fullmäktigemötet den 8 juni.
Sassi Wemmers förslag om att ta hand om de ensamkommande ungdomarna till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft fick majoritet vid fullmäktigemötet den 8 juni.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com