« Föreg. Nästa »

Humanismen segrade... 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Humanismen segrade... 


Christer Falk 2017-06-08

13 röstade för avslag och 17 för Sassi Wemmers förslag.
13 röstade för avslag och 17 för Sassi Wemmers förslag.

Förslaget från kommunstyrelsen var avslag på att Bollebygds kommunen skulle ta ansvar för de ensamkommande ungdomar som idag är inne i åldersbestämmandeprocessen med Migrationsverket. Men en lång debatt slutade med att majoriteten av fullmäktigeledamöter gick på ett motförslag från Sassi Wemmer (MP). 


– Mitt förslag gick helt enkelt ut på att Bollebygds kommun ska ta ekonomiskt ansvar för de här ungdomarna fram till dess att Migrationsverkets åldersbestämning vinner laga kraft, säger en glad Sassi Wemmer som lyckades övertyga 17 av de 30 fullmäktigeledamöter som fanns på plats vid dagens möte.


Hade du väntat dig den här responsen?


– Faktiskt hade jag det. Jag känner det som en självklarhet att ställa upp för de här ungdomarna.
Jag tycker det känns väldigt fel att ställa omsorgen om de här ungdomarnas väl och ve fram till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft mot andra grupper i samhället. Hur mycket man än argumenterar om ekonomi så känns det väldigt bra att en majoritet gick på mitt förslag, menar Sassi Wemmer och tillägger.
– Jag visste ju att mina kollegor inom ledningen i kommunen skulle backa upp mitt förslag. Nu känns det också riktigt bra att även KD, delar av Centern och Liberalerna ställde sig bakom mitt förslag. En bred politisk majoritet.


Återremiss

När samma fråga diskuterades vid fullmäktigemötet i slutet av april blev beslutet återremiss och när frågan var upp på dagordningen vid senaste kommunstyrelsen blev det majoritet för ett avslagsförslag till fullmäktigemötet den 8 juni.
När frågan nu återkom i dagordningen på dagens fullmäktigemöte blev debatten lång. Från Moderaterna hävdades hela tiden att det enbart är kommuninvånarna man jobbar för och kunde därför inte ställa sig bakom förslaget från Sassi Wemmer. SD hade egentligen inte behövt begära ordet – åhörarna visst naturligtvis redan deras åsikt…


Sassi Wemmers förslag om att ta hand om de ensamkommande ungdomarna till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft fick majoritet vid fullmäktigemötet den 8 juni.
Sassi Wemmers förslag om att ta hand om de ensamkommande ungdomarna till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft fick majoritet vid fullmäktigemötet den 8 juni.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com