« Föreg. Nästa »

Humanismen segrade... 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Humanismen segrade... 


Christer Falk 2017-06-08

13 röstade för avslag och 17 för Sassi Wemmers förslag.
13 röstade för avslag och 17 för Sassi Wemmers förslag.

Förslaget från kommunstyrelsen var avslag på att Bollebygds kommunen skulle ta ansvar för de ensamkommande ungdomar som idag är inne i åldersbestämmandeprocessen med Migrationsverket. Men en lång debatt slutade med att majoriteten av fullmäktigeledamöter gick på ett motförslag från Sassi Wemmer (MP). 


– Mitt förslag gick helt enkelt ut på att Bollebygds kommun ska ta ekonomiskt ansvar för de här ungdomarna fram till dess att Migrationsverkets åldersbestämning vinner laga kraft, säger en glad Sassi Wemmer som lyckades övertyga 17 av de 30 fullmäktigeledamöter som fanns på plats vid dagens möte.


Hade du väntat dig den här responsen?


– Faktiskt hade jag det. Jag känner det som en självklarhet att ställa upp för de här ungdomarna.
Jag tycker det känns väldigt fel att ställa omsorgen om de här ungdomarnas väl och ve fram till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft mot andra grupper i samhället. Hur mycket man än argumenterar om ekonomi så känns det väldigt bra att en majoritet gick på mitt förslag, menar Sassi Wemmer och tillägger.
– Jag visste ju att mina kollegor inom ledningen i kommunen skulle backa upp mitt förslag. Nu känns det också riktigt bra att även KD, delar av Centern och Liberalerna ställde sig bakom mitt förslag. En bred politisk majoritet.


Återremiss

När samma fråga diskuterades vid fullmäktigemötet i slutet av april blev beslutet återremiss och när frågan var upp på dagordningen vid senaste kommunstyrelsen blev det majoritet för ett avslagsförslag till fullmäktigemötet den 8 juni.
När frågan nu återkom i dagordningen på dagens fullmäktigemöte blev debatten lång. Från Moderaterna hävdades hela tiden att det enbart är kommuninvånarna man jobbar för och kunde därför inte ställa sig bakom förslaget från Sassi Wemmer. SD hade egentligen inte behövt begära ordet – åhörarna visst naturligtvis redan deras åsikt…


Sassi Wemmers förslag om att ta hand om de ensamkommande ungdomarna till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft fick majoritet vid fullmäktigemötet den 8 juni.
Sassi Wemmers förslag om att ta hand om de ensamkommande ungdomarna till dess att Migrationsverkets beslut vunnit laga kraft fick majoritet vid fullmäktigemötet den 8 juni.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com