« Föreg. Nästa »

Marina Magnusson vid Flügger – nomineras till årets skyddsombud


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Marina Magnusson vid Flügger 
– nomineras till årets skyddsombud


Christer Falk 2019-10-24

Marina Magnusson lyssnar till varför just hon nomineras till \
Marina Magnusson lyssnar till varför just hon nomineras till "Årets skyddsombud".

Skyddsombuden vid Flügger AB. Henrik Svensson, Daniel Åkesson, Marina Magnusson, Erik Särnmark, Marcus Tellander och Ulf Rapp.
Skyddsombuden vid Flügger AB. Henrik Svensson, Daniel Åkesson, Marina Magnusson, Erik Särnmark, Marcus Tellander och Ulf Rapp.

Överraskad blev hon – huvudskyddsombudet Marina Magnusson –  när några representanter för LO-facken i Bollebygd dök upp till frukosten på företaget.
– Det är självklart roligt att få uppskattning för jobbet vi gör, säger Marina som gärna delar med sig av uppskattningen till sina skyddsombudskollegor.

Varje år utlyses en tävling av LO distriktet i Västsverige, dit medlemmar och förtroendevalda får nominera ett skyddsombud som man känner har gjort något extra,
Tävlingen pågår just nu och man kan nominera månaden ut, och Marina är en av de nominerade.
– För oss får huvudskyddsombudet på Flugger AB vara symbolen för det goda arbetet som många skyddsombud i Bollebygds kommun gör, fortsätter Beatrice Ekelund från LO-facken i Bollebygd som kom till Flügger med nomineringen, blomma och kaffebröd.

Nominerat
Det var IF-Metallklubben vid Flügger med ordföranden Henrik Svensson i spetsen som nominerat arbetskamraten och huvudskyddsombudet Marina Magnusson med följande motivering:

Marina är ett mycket engagerat skyddsombud som verkar i både stort och i smått.

Hon driver tex medlemmarnas intressen i risk- och konsekvensanalys gällande den stora neddragningen som nu drabbar Flügger AB i Bollebygd,
där en hel verksamhet kommer att flytta och alla konsekvenser och förändringar som det innebär bl.a. kommer 44 medarbetare att behöva lämna företaget och gå igenom en omställningsprocess. Av den anledningen utbildar Marina sig i dessa frågor för att kunna var en än bättre stöttepelare för medlemmarna i processen.
Det är till Marina som arbetskamraterna vänder sig med sin oro och sina frågor.

Samtidigt är det hon som granskar ritningarna och ser till att medlemmarnas intressen, väl och ve omhändertas när den nya spackelfabriken på samma site skall byggas.

Marina har också förmågan att balansera och kombinera ett gott samverkansarbete med arbetsgivaren, hantera lag & avtal tillsammans med att tillvara ta medlemmarnas intresse.

Marinas insatser har alltid stor betydelse för våra medlemmar på Flügger AB och vi ser henne som årets skyddsombud varje år men i år utefter rådande omständigheter har hennes insats varit långt utöver det vanliga och vi rekommenderar verkligen henne till utmärkelsen "Årets skyddsombud" just i år!

Bollebygd 2019-10-19
Henrik Svensson
Ordförande IF-Metallklubben 
vid Flügger AB

Nitton år på Flügger
Marina var naturligtvis glad och stolt för nomineringen och berättade för bollebygdsnyheter att hon arbetat vid företaget i nitton år. Marina bor i Dannike vilket innebär att hon pendlar cirka 10 mil om dagen till jobbet i Bollebygd. Huvudskyddsombud har hon varit i cirka tre år.

– Vi har en god stämning här på jobbet och det är väl en anledning till att vi är många som varit anställda länge, säger Marina och försöker återgå till frukostbordet efter uppståndelsen.

 

 

 


Beatrice Ekelund från LO-facken i Bollebygd läser motiveringen till varför arbetskamraterna nominerar Marina Magnusson till \
Beatrice Ekelund från LO-facken i Bollebygd läser motiveringen till varför arbetskamraterna nominerar Marina Magnusson till "Årets skyddsombud".


Marcus Tellander och Marina Magnusson vid frukostbordet på Flügger AB i Bollebygd.
Marcus Tellander och Marina Magnusson vid frukostbordet på Flügger AB i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com