« Föreg. Nästa »

25 år i modebranschen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

25 år i modebranschen


Christer Falk 2013-02-28

Görel Antonssons modeaffär firar just nu 25-årsjubileum.
Görel Antonssons modeaffär firar just nu 25-årsjubileum.

I dagarna firar Görels i Bollebygd 25 år i modebranschen. Och självklart firas det med kaffe och tårta i butiken.

–Det har naturligtvis varit många spännande år och visst är det roligt att kunderna har hittat min butik och därmed kan vi nu fira 25-årsjubileum, säger Görel Antonsson som en gång gav sig in i modebranschen genom att öppna syateljé i Bollebygd.


Ateljé i källaren

Det blev i källaren i det hus som idag rymmer Hälsohuset som Görel öppnade sin första syateljé. Eller rättare sagt skrädderi.

–Jag sydde exempelvis balklänningar och brudklänningar. Efter en tid kunde jag flytta över verksamheten till Perssons fastighet och den lokal som tidigare rymde Perssons Livs.


Började sälja kläder

Efter en tid började Görel Antonsson köpa hem färdiga kläder och därmed blev syateljén eller skrädderiet en affär som erbjöd både dam- och herrkläder.

–Jag hade herrkläder i mitt sortiment fram till för två år sedan. Herrarna hittade aldrig hit – i allfall inte i den utsträckningen som behövdes för att herrsidan min rörelse skulle gå runt. Tyvärr – jag saknar den delen i jobbet, säger Görel.


Utveckling

När vi ställer frågan om hur Görel och hennes medarbetare ser på utvecklingen inom modebranschen under de här 25 åren så låter svaren så här.

–Mode och trender kommer och går. Det vi såg och klädde oss i för ett antal år sedan dyker ofta upp i någon liknande tappning. En liten förändring, ett nytt namn och nya nyanser. Men över tid sett så kommer och går det vi kallar för mode.

Färger och material då?

–Kanske är det materialen som utvecklats mest. Lycran är idag populär och det materialet är uppskattat av många. Färgerna återkommer med jämna mellanrum.

Vilka färger gäller i vår?

–Apelsinfärg, åt det orange hållet. Det är en färg som finns i många vårplagg.


Säljer på nätet

Görel Antonsson har också tagit steget ut i e-handeln.
–Sedan två år tillbaka är vi anslutna till miinto.se. Där kan man klicka sig fram till min butik eller nå butiken genom att välja produkter med plagg från mina leverantörer, berättar Görel Antonsson.

Två på heltid
Idag sysselsätter Görels i Bollebygd två heltidsanställda.
–Det är jag själv och en anställd på heltid. Dessutom har jag ett antal medarbetare som rycker in vid de tillfällen vi behöver förstärkning eller någon av oss två behöver vara lediga.


Hos polisen

Som 16-åring började Görel Antonsson som kontorist hos polisen i Bollebygd.

–Där jobbade jag tills polisstationen i Bollebygd lades ner. Jag blev erbjuden arbete vid polisen i Borås och jobbade där fram till för 25 år sedan. Då valde jag att satsa på mitt fritidsintresse som då var och är fortfarande mitt stora intresse. Så här med facit i hand så blev det ett bra val, säger Görel Antonsson och bjuder på en kopp kaffe med sockerkaka till.

Här hittar du Görels på nätet: www.miinto.se/shops/s-24-g-rels-boutique

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com