« Föreg. Nästa »

bollebygdsnyheter.se i nära samarbete med Bollebygds kommun


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

bollebygdsnyheter.se i nära samarbete med Bollebygds kommun


Christer Falk 2005-12-06

Christer Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun hoppas på ett nära samarbete med bollebygdsnyheter.se
Christer Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun hoppas på ett nära samarbete med bollebygdsnyheter.se

Vi drar igång så sakteliga står det att läsa i högerspalten här intill och så är tanken. Men redan nu har Bollebygds kommunledning upptäckt möjligheterna med bollebygdsnyheter.se. Kommunstyrelsens ordförande, Christer Johansson, skriver själv så här om bollebydsnyheter.se och framtida samarbete: 

"För invånarna i Bollebygds kommun finns nu ytterligare en möjlighet att få information av vad som händer och sker när det gäller den spännande expansionen i kommunen. bollebygdsnyheter.se är en ny internetbaserad tidning som har fokus på framförallt näringslivsnyheter inom kommunen.

För kommunen är det ett värdefull tillskott. Vi har ett stort behov av att kunna informera om allt som sker dagligen och bollebygdsnyheter.se kommer att kunna komplettera övriga media med aktuella händelser från såväl kommunens företagande som de delar av kommunen som handlar om fysisk planering, näringsliv och byggande.

bollebygdsnyheter.se har dessutom en trevlig och lättillgänglig utformning. Det gör att vi från kommunens sida hoppas på att efterhand kunna utveckla ett nära samarbete och att även kommunens företagare ska upptäcka denna nya, spännande möjlighet att nå ut med aktuella nyheter och reportage."

Christer Johansson (m)
Ordförande i kommunstyrelsen

Klicka här så tar du dig direkt över till Bollebygds kommun.
www.bollebygd.se och på kommunens hemsida kommer du att hitta länken tillbaka till bollebydsnyheter.se

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com