« Föreg. Nästa »Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bo-Kenneth Gustafsson - årets företagare i Bollebygd


Christer Falk 2005-09-24

Bo-Kenneth Gustafsson, årets företagare i Bollebygd.
Bo-Kenneth Gustafsson, årets företagare i Bollebygd.

Igår kväll utsåg Företagarna i Bollebygd Bo-Kenneth Gustafsson, VD för företaget SAGAB, till Årets företagare i kommunen.

-Valet föll i år på Bo-Kenneth och hans arbete i det egna företaget SAGAB. Anledningen till det här valet är att han under 20 år utvecklat verksamheten till ett framgångsrikt företag som har både utveckling, montering och distribution här i Bollebygd. Idag har företaget över tio anställda och det innebär att företaget är stort i den här kommunen, konstaterade Företagarnas ordförande när han motiverade valet av Årets företagare.

20-årsjubileum
Passande firar SAGAB 20-årsjubileum samtidigt med den fina utmärkelsen.
-Det är självklart roligt att bli uppmärksammad. Det inspirerar till fortsatt arbete och vi har en del intressanta saker på gång, berättar årets företagare när AnnonsMarknan träffar honom för en vecka sedan.

Testinstrument
Under de 20 år som SAGAB haft sin verksamhet i Bollebygd har man utvecklat ett antal produkter som först och främst används av elektriker.
-Vi har under de här åren utvecklat våra mätinstrument och vår ambition är nu att bli marknadsledande inom vårt område i Europa och Australien. Vi ska även bli en av de tre mest kända i USA, säger Bo-Kenneth Gustafsson som bara för någon vecka sedan kom hem från en mässa i Dubai.
-Sedan ett par år bearbetar vi marknaden i Mellan Östern och Syd-Amerika. Det är en lågprismarknad som det krävs flexibilitet för att nå framgång på, menar SAGAB:s vd som ser fram emot fortsatta utmaningar av produkterna som utvecklas och säljs genom SAGAB och CDV Sweden men intresset för fastighetsbolaget Kråketorp tar också sin tid..

Bygger om
För något år sedan köptes fastigheten (fd Skandiasten) där SAGAB håller till av fastighetsbolaget Kråketorp som även det ägs av Bo-Kennneth Gustafsson.
-Sedan oktober förra året har vi investerat ett par miljoner i ombyggnad av delar av lokalerna och anledningen till det är att vi ökar verksamheten i CDV Sweden AB som bland annat utvecklar och säljer teknik för tvättstugebokningar och andra produkter för säkerhetsbranschen. Den delen är sedan kort tid färdig, nu går vi vidare med ombyggnaden av lokalerna och vår vision är att skapa möjligheter för en typ av kontorshotell. Vi vet att det finns många enmansföretag i Bollebygd, så kan vi erbjuda gemensam reception och annan service så tror vi att intresset finns. Läget intill motorvägen är ju det bästa tänkbara, säger Bo-Kenneth Gustafsson som fram till i mars 2006 bär titeln, Årets företagare i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com