« Föreg. Nästa »

Tre nya butiker i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Tre nya butiker i Bollebygd


Christer Falk 2017-10-05

Ralf Wintsten ser till att din dator fungerar.
Ralf Wintsten ser till att din dator fungerar.

Juanita Larsson jobbar vidare med de varumärken som kunderna gillar.
Juanita Larsson jobbar vidare med de varumärken som kunderna gillar.

Ann Åström tycker om att ta till vara istället för att slänga. Nu har hon både varor och tips om hur man gör. Och mycket annat.
Ann Åström tycker om att ta till vara istället för att slänga. Nu har hon både varor och tips om hur man gör. Och mycket annat.

Sedan i somras har Ralf Wintsten varit igång med sitt företag IMW Kontorsmaskiner AB i före detta bokhandelns lokal intill Handelsbanken på Stationsvägen. För bara några veckor sedan slog Juanita Larsson och Ann Åström upp dörrarna för sina respektive företag. Bra Skor och Mormor Ruths Interiör & Skafferi.


Ralf Wintsten har som sagt varit igång ett par månader här i Bollebygd och Bollebygdsborna har upptäckt att hos IMW AB går det bra att få hjälp och ordning på sina datorer.
– Det är naturligtvis roligt att kunna hjälpa till, säger Ralf som arbetar brett med kontorsmaskiner.


En butik blev två
Bra Skor har tagit över efter Levins Skor men bara halva lokalen. I den andra halvan av före detta Levins skor har Ann Åström flyttat in med sitt företag Mormor Ruths Interiör & Skafferi.
– Ta tillvara istället för att slänga har alltid varit viktigt för mig. Mycket i min butik handlar om att kunna ta till vara, säger Ann och Juanita fyller på med.
– Jag fortsätter bland annat med ett av de varumärken som uppskattades av Levins kunder. Så jag hoppas naturligtvis på att kunderna fortsätter att köpa sina skor här även om vi bytt namn till Bra Skor. 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com