« Föreg. Nästa »

Äntligen - järnvägen börjar byggas


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Ny järnväg Mölnlycke Bollebygd

Äntligen - järnvägen börjar byggas


Christer Falk 2012-08-29


Idag kom ett glädjande besked för politikerna i Bollebygds kommun. Regeringen förslår i sin infrastruktursatsning byggstart för ny järnväg mellan Mölnlycke och Bollebygd.

– Det här beskedet har vi väntat på sedan Bollebygd blev egen kommun 1995, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson (M) och oppositionsrådet Peter Rosholm nickar instämmande.


Kommunstyrelsens ledamöter var kallade till ett Visionsmöte i Tingshuset. Och förmodligen blev kvällens Visionsmöte det allra bästa sedan Visionsarbetet drogs igång.

– Nu kan vi vara konkreta och det känns naturligtvis väldigt bra, menar Peter Rosholm som tillsammans med Christer Johansson poängterar att samarbetet med Härryda kommun nu kommer att gå in i ett nytt steg.

 

Efterlängtat besked

Beskedet idag är ett förslag till beslut som handlar om bygge av en ny stambana.

Och när regeringen nu bestämt sig för att satsa på en ny järnväg mellan Mölnlycke och Bollebygd ligger också en station vid Landvetters flygplats med.

– Det här innebär att vår kommun blir en ännu mer attraktiv boendekommun. Nu gäller det för oss att hantera planering på ett sätt som blir riktigt bra. Och då tillsammans med Härryda kommun, fortsätter Christer Johansson.

 

Skumpa

För många år sedan hade Christer Johansson lovat bjuda på champagne den dag ett positivt besked om ett framtida järnvägsbygge skulle komma.

– Den dagen är här nu och jag har köpt med mig ett par flaskor - för egna pengar, berättade Christer Johansson och tog med sig hela kommunstyrelsen och pressen ut på gården framför Tingshuset. Där åkte korkarna i luften och så skålades det för Bollebygds framtid.

 

Mer om den stora dagen i nästa nummer av AnnonsMarknan.

Christer Johansson bjöd på skumpa...
Christer Johansson bjöd på skumpa...


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com