« Föreg. Nästa »

Varje gång succé – även sista föreställningen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Varje gång succé – även sista föreställningen


Christer Falk 2013-04-08


Den 17 mars 2013 spelade ensemblen från IOGT-NTO i Töllsjö sista föreställningen av sin 1900-tals kavalkad. Hela 31 föreställningar blev det fram till nämnda datum.

– Vi har haft väldigt roligt och jag tror och hoppas att publiken också haft det, säger Elving Johansson som publiken fick se i många roller under föreställningen.


 

Inför vinterfesten 2001 fattades program och många försökte hitta på något roligt, underhållande.

– Då kom jag på tanken om att försöka sätta ihop en 1900-tals kavalkad. Vi hade ju nyss passerat millenniumskiftet och jag tyckte idén verkade både rolig och genomförbar. Så jag testade idén på vännerna i IOGT-NTO och vi satte oss ner med penna och papper, berättar Ulrika Persson. Idékläckaren men en i gänget som spånade, skrev, repeterade och genomförde den första föreställningen.

 

Succé

Första föreställningen blev en klar succé och det blev en succé som spred sig över hela Västra Götaland.

– Vi har turnerat runt i Västsverige och när vi var färdiga med den 30: onde föreställningen bestämde vi oss för att – en till men inte fler... säger Elving Johanson. En av anledningarna är att det är svårt att hålla samma ett stort gäng estradörer. Tider ska stämma och det pusslet är inte alltid så lätt att lägga.

 

Egna musikanter

Dragspel, gitarr och bas. Det är sättningen på kavalkadorkestern. Monica Ragnarsson hanterade dragspelet, Staffan Lindgren gitarren och Anton Svensson basen. Duktiga de liksom alla sångare på scenen.

– Det här har varit väldigt roligt, det känns nästan lite sorgligt att det är över nu, säger Ros-Marie Johansson som hållit ihop alla 31 föreställningar med sitt mellanprat och presentationer av varje nummer – 10-årsperioderna under 1900-talet.

 

Historia

Ett stycke 1900-tals historia med spännande händelser, en teknisk utveckling, musikalisk utveckling och så mycket annat. Förändringarna från början 1900-talet fram 1999 var omvälvande på många sätt.  Den resan bjöd oss 1900-tals kavalkaden från Töllsjö.

Tack för resan!


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com