« Föreg. Nästa »

Full fart på torget


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollebygds IF firar 100-årsjubileum i dag

Full fart på torget


Christer Falk 2007-02-17

BIF serverade nygrillad korv jubileumsdagen till ära.
BIF serverade nygrillad korv jubileumsdagen till ära.

Idag lördag har Bollebygds IF visat upp sig på Gästgivartorget i Bollebygd. Korv, glögg och  Jubileumsboken erbjöds intresserade Bollebygdsbor. Och så mingel bland BIF:profiler.

På plats denna jubileumslördag fanns många av föreningens entusiaster och profiler. Föreningens äldsta medlem Torsten Janveden och en som inte ligger så värst långt efter när det gäller medlemsskap, Rolf Johansson fick vi några ord med.
Torsten Janveden har varit medlem i föreningen i omkring 70 år och Rolf Johansson kan stoltsera med cirka 60 år som medlem.
-Jag vann skytteligan i både A- och B-laget ett år, minns Torsen Janveden som även hunnit med några års spel i Elfsborg.
-Jag spelade fotboll från tretton, fjortonårsåldern till dess att jag fyllt 35, säger Rolf som därefter lagt många, förmodligen oräkneliga timmar av arbete åt den nu jubilerande föreningen.

Mer om intressanta personer i föreningens historia finns att läsa i Jubileumsboken. Mer om Bollebygds IF kommer här på webben senast imorgon, söndag men också i kommande nummer av AnnonsMarknan.Torsten Janveden är föreningens äldsta medlem. Torsten har nyss fyllt 85 och har varit medlem i föreningen i cirka 70 år.
Torsten Janveden är föreningens äldsta medlem. Torsten har nyss fyllt 85 och har varit medlem i föreningen i cirka 70 år.


Rolf Johansson har varit medlem i föreningen i cirka 60 år.
Rolf har även varit anställd administratör.
Rolf Johansson har varit medlem i föreningen i cirka 60 år. Rolf har även varit anställd administratör.


Idrottsdamerna Bodén och Rosholm har roligt
Idrottsdamerna Bodén och Rosholm har roligt


Claes-Magnus Krok bär gärna BIF-kepsen
Claes-Magnus Krok bär gärna BIF-kepsen


Berndt Andersson kommer att presentera sitt bildspel om idrottsföreningens historia och verksamheter.
Berndt ingår även i gruppen som sytt ihop jubileumsarrangemanget och Jubileumsboken
Berndt Andersson kommer att presentera sitt bildspel om idrottsföreningens historia och verksamheter. Berndt ingår även i gruppen som sytt ihop jubileumsarrangemanget och Jubileumsboken


Rolf Rosholm, en av föreningens mångåriga entusiaster. Rolf Rosholm har ockå varit med i jubileumskommittén.
Rolf Rosholm, en av föreningens mångåriga entusiaster. Rolf Rosholm har ockå varit med i jubileumskommittén.
Sigge Bodén, som serverade korv som om han aldrig gjort annat.
Sigge Bodén, som serverade korv som om han aldrig gjort annat.
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com