« Föreg. Nästa »

Vägkorset – öppet igen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vägkorset – öppet igen


Christer Falk 2019-01-07

Ing-Marie Andersson, Sture Areqvist och Glenn Zetterlind. <br />Tre av Vägkorsets eldsjälar.
Ing-Marie Andersson, Sture Areqvist och Glenn Zetterlind.
Tre av Vägkorsets eldsjälar.


Idag rullade verksamheten hos Vägkorset igång igen. Ett välkommet öppnande som många väntat på. Bakom nyöppningen står Vägkorsets Vänner, en förening som håller på att byggas upp. 


– Idag finns en interimsstyrelse som jobbar för fullt med att se till att en ordinarie styrelse kommer på plats för att ta över föreningsbyggandet, säger Glenn Zetterlind, en av många som jobbat för att Vägkorset ska återuppstå.

Kyrkan står för hyran
Eftersom kyrkan har kontrakt och betalar hyran under våren så har man ställt sig positiv till att låta Vägkorsets Vänner disponera lokalerna.
– Det är vi naturligtvis mycket nöjda med och det gör övergången till en ny organisation betydligt lättare, menar Glenn Zetterlind.

Ideella krafter
Öppningsdagen var det Ing-Marie Andersson som ansvarar för att verksamheten fungerar på ett bra sätt. Under tisdagen Ingela Karlsson och på onsdag tar Agneta Mellgren över dirigentpinnen på Vägkorset.  För att Vägkorsets Vänner ska kunna hålla öppet kommer en verksamhetserfaren person att fungera som ansvarig.
– Det är viktigt att vi som ansvariga har varit med och vet vad som gäller och då framför allt verksamheten i köket, säger Ing-Marie Andersson som varit med sedan starten för 6 år sedan.

Många vill vara med
Redan under hösten kunde intresserade boka in sig som volontärer. När sammanställningen gjordes då visade det sig att hela 32 personer var villiga att hjälpa till för att hålla igång Vägkorset. Hur många som finns kvar eller hur många som har tillkommit är lite osäkert idag. Men summan kommer och då redovisar vi den här på bollebygdsnyheter.

Engagerade
När vi talar med Glenn Zetterlind, en av grundarna till Bollebygds Forum, så vittnar han om att det är många som engagerar sig för Vägkorset.
– Folk hör av sig med olika idéer om hur vi kan driva Vägkorset vidare. Senast fick jag ett mail där en person räknar upp ett antal olika fonder som vi skulle kunna vända oss till för att söka pengar. Så visst finns det engagemang. Bara det att någon tagit sig tid att leta fram ett antal fonder som är relevanta för oss att söka pengar hos. Då finns engagemanget, menar Glenn Zetterlind. 

Fortsättning följer
Så är läget idag – hur det blir i framtiden kommer vi följa här på bollebygdsnyheter.se


Sture Areqvist har varit med vid Vägkorseet sedan<br />starten för sex år sedan.
Sture Areqvist har varit med vid Vägkorseet sedan
starten för sex år sedan.Inga Gustafsson trivs på Vägkorset. <br />– Jag har varit med sedan starten och hoppas verkligen <br />att vi kan få vår tänkta förening att fungera. Vägkorset behövs.
Inga Gustafsson trivs på Vägkorset. 
– Jag har varit med sedan starten och hoppas verkligen 
att vi kan få vår tänkta förening att fungera. Vägkorset behövs.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com