« Föreg. Nästa »

Stort intresse för kommunens tomter


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Stort intresse för kommunens tomter


Christer Falk 2015-08-04

Utsikt över landskapet från det nya bostadsområdet Bergadalen. Foto: Bollebygds kommun.
Utsikt över landskapet från det nya bostadsområdet Bergadalen. Foto: Bollebygds kommun.

Intresset för att köpa kommunens villatomter norr om Bollebygds centrum har varit stort. Nu är alla tomter i den första etappen i området Tyftet sålda och hälften av första etappens tomter i området Bergadalen reserverade.

–Det är många som hör av sig angående tomter i Bollebygd. Det är attraktivt att bo i en lugn, naturnära miljö med all nödvändig service och närhet till Göteborg och Borås, säger exploateringsingenjör Boris Damljanovic.


Natursköna områden norr om centrum

Områdena Tyftet och Bergadalen ligger naturskönt cirka två kilometer norr om Bollebygds centrum. Tyftet omfattar totalt cirka 50 tomter. Den första etappen innehåller 12 kommunala tomter, där alla nu är sålda. Den sista tomten såldes i början av juli månad. Den andra och sista etappen innehåller 42 kommunala tomter. Försäljningen av dessa tomter beräknas komma igång hösten 2016.


Området Bergadalen omfattar totalt cirka 65 tomter. De 13 kommunala tomterna i den första etappen är ute till försäljning och sex av dessa tomter har sålts eller reserverats. Tomterna varierar i storlek och priserna ligger mellan 630 000 och 730 000 kronor, exklusive anslutning till vatten, avlopp och dagvatten.

Utbyggnaden av Bergadalen görs i tre etapper. Etapp 2 omfattar cirka 14 kommunala tomter och den tredje och sista etappen omfattar cirka 7 tomter.  När 75 procent av den första etappen är bebyggd startar genomförandetiden för etapp 2 på Bergadalen.


– Vi är på god väg mot det målet. Just nu har vi nått upp till cirka 50-60 procent i försäljningen av tomter, säger Boris Damljanovic.

Läs mer om Bollebygds kommuns lediga tomter på: www.bollebygd.se

 

 

 

 

 
 

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com