« Föreg. Nästa »

Åtta nya förstelärare i Bollebygds kommun


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Åtta nya förstelärare i Bollebygds kommun


Christer Falk 2014-08-20

Anneli Fischer, barn- och utbildningschef i Bollebygds kommun.
Anneli Fischer, barn- och utbildningschef i Bollebygds kommun.

Bollebygds kommun utmärker sig genom att tillsätta en förstelärare inom förskoleverksamheten.  Till detta läsår har kommunen ytterligare åtta nya förstelärare på plats. Sammanlagt finns det nu tretton förstelärare. Att införa förstelärare i förskolan är ovanligt i landets kommuner. Bland kommunerna i Sjuhärad är Bollebygd den enda som infört en sådan tjänst inom förskoleverksamheten.

 - Det är en medveten satsning vi gör för att vi tycker att det är viktigt. För att lyckas i skolan och förskolan är det absolut viktigaste att ha skickliga pedagoger, och det har vi här, och nu satsar vi ännu mer på dem, säger Anneli Fischer, barn- och utbildningschef.

 

Utveckla lärandet och stödja skolutvecklingen
Förstelärartjänsterna ska göra lärar- och förskoleläraryrket mer attraktivt och samtidigt utveckla lärandet och stödja skolutvecklingen. Bollebygd får statsbidrag för tio tjänster. Utöver det har kommunen valt att tillsätta ytterligare tjänster, dels en delad tjänst i skolan, dels en förstelärare i förskolan, som finansieras ur egen budget. I kommunen finns det nu förstelärare på alla skolor och alla tjänster, utom den i förskolan, är tillsvidaretjänster. Intresset har varit stort och sammanlagt har omkring 25 lärare sökt tjänsterna.

 

Specialområden
Alla förstelärare har sina specialområden, som exempelvis matematik, läsinlärning, skrivning, engelska och naturorienterande ämnen. I Bollebygds kommun finns även en förstelärare i inom det praktisk-estetiska ämnet slöjd. I uppdraget ingår ett särskilt ansvar för att utveckla verksamheten utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, att coacha sina kollegor till ökad yrkesskicklighet och att driva utvecklingen av undervisningen.
- Vårt mål är att alla våra elever ska vara godkända till gymnasiet, vilket vi har nått upp till 2012. Vi ser att resultat och medelbetyg höjs varje år, vilket är väldigt positivt, men vi vill att alla ska klara gränsen varje år, säger Annelie Fischer.

 

Kort fakta
Bollebygds kommun har 13 förstelärare, varav en i förskolan. Kommunen får statsbidrag för tio tjänster, men har valt att tillsätta ytterligare två tjänster, en delad tjänst i skolan och en tjänst i förskolan, som finansieras ur egen budget. Tjänsten i förskolan är tidsbegränsad, från 1/8 2014 till 31/12 2016. Förstelärarna får en lönehöjning på 5000 kronor.

 

Bollebygdsskolan 7-9
Fyra förstelärare

Bollebygdsskolan F-6
Fem förstelärare

Örelundsskolan

En förstelärare

Töllsjöskolan

Två förstelärare som delar på en tjänst

Förskolan

En förstelärare

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com