« Föreg. Nästa »

Hoppas på minst 300


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Cykelracet 2013

Hoppas på minst 300


Christer Falk 2013-04-14

Nästa hela arrangörsgänget samlat. Frv.v: Rikard Karlsson, Robin Tjärnlund, Emil Ryrberg, Emil Thiel, Anna Edin, Emil Davidsson, Emma Törnäng. Och längst fram till vänster Felix Pedersén.Fattas på bilden gör Manfred Nilsson, Emma Lundin och Caroline Gustavsson.

Nästa hela arrangörsgänget samlat. Frv.v: Rikard Karlsson, Robin Tjärnlund, Emil Ryrberg, Emil Thiel, Anna Edin, Emil Davidsson, Emma Törnäng. Och längst fram till vänster Felix Pedersén.Fattas på bilden gör Manfred Nilsson, Emma Lundin och Caroline Gustavsson.Nu är planeringen klar för årets upplaga av det traditionella Cykelracet i Bollebygd.

– När planeringen nu är klar så är det också klart att vi satsar på ett traditionellt cykelrace, säger Rikard Karlsson, som är årets cykelracegeneral.


Under hösten har arrangörsgruppen jobbat hårt med årets arrangemang.

– Vi är ju medvetna om att deltagarantalet har sjunkit under senare år och lägger därför inte ribban högre än att vi hoppas på minst 300 deltagare, fortsätter Rickard.

 

15 juni

Den 15 juni vid klockan 16.00 går starten på Idrottsplatsområdet i centrala Bollebygd.

– Vi kommer att märka ut var i samhället cykelracet drar fram. Det gör vi för att vi vill ha så stor publik som möjligt, berättar Anna Edin.

Loppet kommer att sträcka sig över 7-8 kilometer och målet är som vanligt hemligt.

 

Underhållning

Under resan kommer det att vara två stopp vid vätske- och matkontroller. Och vid stoppen kommer två trubadurer att underhålla.

– Men vi kommer också att ha tre ”vänta in” stopp, berättar Rikard vidare.

 

Party Start

Vid åttatiden ska förhoppningsvis de allra flesta vara i mål och ett par timmar senare kommer bandet Party Start att gå igång på scenen.

– Det blir premiär för Party Start på cykelracet och vi ser verkligen fram emot att få dansa och lyssna till dem, säger Rikard som också kan berätta att efter midnatt tar en DJ över underhållningen och dansmusiken.

 

Släpper biljetterna

Nu i början av april har biljetterna till årets Cykelrace släppts.

– Biljetterna finns att köpa hos La Familia och på Shell. Dessutom kommer vi att sälja biljetter på Fäst i Bollebygd, berättar arrangörsgänget.

 

Reklam

Mer om Cykelracet finns att läsa på facebook och cykelracet.se.

– Och så skickar vi gärna med ett tips till alla er som fyllt 30. Ni kan köpa biljetter med 50 kronors rabatt, hälsar Emil Thiel och tillägger.

– Vi vill helt enkelt ha bättre spridning på deltagarnas ålder. Gärna fler som passerat 30.

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com