« Föreg. Nästa »

Bollebygdsbördiga konstnären Veronica Nilsson ställer ut på hemmaplan


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Vernissage den 3 mars på Galleri Odinslund

Bollebygdsbördiga konstnären Veronica Nilsson ställer ut på hemmaplan


Christer Falk 2007-02-25


Så är det äntligen dags för Bollebygdsbördiga Veronica Nilsson att ställa  ut på Galleri Odinslund på biblioteket i Bollebygd. -Det ska naturligtvis bli roligt att få ställa ut hemmavid, säger Veronica som sedan tre år tillbaka bor och verkar i Umeå.

På Galleri Odinslund kommer Veronica att visa knappt 20 tavlor som även finns med i boken "Vargarna vid Trollsjöåsen", en bok som hon försett med ett 60-tal illustrationer.
-Boken är skriven av Bengt Oldhammer som bor i Orsa kommun i Dalarna. Han kan oerhört mycket om vargar och är väl insatt i den debatt som pågår om vargar i både Dalarna och Värmland. Efter att ha lyssnat till ett föredrag av honom kom jag på idén om en barnbok om vargar. Berättade för Bengt om min idé och han hängde på, säger Veronica.

Kurdisk barnbok
Efter en vistelse i Kurdistan inledde Veronica ett samarbete med den kurdiska författaren Moayed Tayid och det samarbetet resulterade i att Veronica illustrerade en kurdisk barnbok.
-Ett spännande projekt som gav mig en hel del nya erfarenheter och är väl också anledningen till att jag födde idén om barnboken om vargar, säger Veronica som när utställningen är över i Bollebygd reser hem till Umeå och öppnar sin nästa utställning.

Naturmotiv
-Men där kommer jag mest att visa naturmotiv från Umeåtrakten. Det gäller att upptäcka de praktfulla scenarier som utspelas i den egna omgivningen. Det har jag försökt göra och resultatet kommer jag att visa i Umeå direkt efter utställningen i Bollebygd, säger Veronica Nilsson som kommer att finnas på Galleri Odinslund på lördag den 3 mars.

Personfakta
Namn: Veronica Nilsson
Ålder: 28 år
Civilstånd: Sambo
Bor: Umeå
Yrke: Konstnär och studerar geologi
Bil: Ingen
Fritid: Musik och friluftsliv. Sjunger country och blues när sambon kompar på gitarr.

Det hade nog aldrig varit så många Bolleygdsbor på biblioteket i Fristad som när Veronica Nilsson ställde ut där i september 2005. Här samtalar Veronica med några av de ditresta Bollebygdsborna.
Det hade nog aldrig varit så många Bolleygdsbor på biblioteket i Fristad som när Veronica Nilsson ställde ut där i september 2005. Här samtalar Veronica med några av de ditresta Bollebygdsborna.


En av akvarellerna som Veronica Nilsson kommer att visa upp vid utställningen i Umeå.
En av akvarellerna som Veronica Nilsson kommer att visa upp vid utställningen i Umeå.


Till den här boken har Veronica Nilsson gjort cirka 60 illustrationer.
Till den här boken har Veronica Nilsson gjort cirka 60 illustrationer.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com