« Föreg. Nästa »

Lars-Erik Olsson – tar över efter Peter Rosholm


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Socialdemokraterna presenterade sina kandidater:

Lars-Erik Olsson
– tar över efter Peter Rosholm


Christer Falk 2018-11-09

Lars-Erik Olsson tar över efter Peter Rosholm. Emma Isfeldt föreslås som ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.
Lars-Erik Olsson tar över efter Peter Rosholm. Emma Isfeldt föreslås som ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Idag presenterade Socialdemokraterna i Bollebygd sina kandidater till nämnder och styrelser inom Bollebygds kommun för mandatperioden 2019-2022.
Några känner vi igen – och en del nya tillkommer.


Eftersom socialdemokraterna tappade tre mandat i valet och nu går i opposition är det färre poster att fördela. Arbetarkommunens valberedning har jobbat fram ett förslag som togs av ett medlemsmöte i onsdags. Idag kallades det till pressträff och de nya kandidaterna presenterades.

Kommunstyrelsen
Lars-Erik Olsson tar över efter Peter Rosholm vilket innebär att Olsson föreslås till vice ordförande i kommunstyrelsen.
– Jag är den som har längst erfarenhet och därför föreslogs jag av valberedningen när Peter Rosholm valde att inte ställa upp för nyval, säger Lars-Erik Olsson.
– Jag fick förfrågan men har en termin kvar på mina studier så det blir bra att Lars-Erik tar över och jag kommer att föreslås som ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden. Där är vi idag, säger Emma Isfeldt.

Lottning
För en av de ordinarie posterna i kommunstyrelsen kommer det att lottas mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Skulle lotten utfalla till Socialdemokraternas fördel kommer Barbro Orrestrand att få den ordinarie posten. Lottning kommer även att göras om ersättarplatsen. Tillfaller den socialdemokraterna går den platsen till Helena Thelin.

BON, Bildnings- och omsorgsnämnden
Ulf Rapp fortsätter i BON men föreslås nu av sina partikamrater till posten som vice ordförande.
– Jag har varit ordförande under hela mandatperioden så det känns naturligt att fortsätta men nu som viceordförande, menar Ulf Rapp.
Som ordinarie i BON kommer Glenn Zetterlind att föreslås och som ersättare Carina Lundgren.

Samhällsbyggnadsnämnden
Här föreslås Emma Isfeldt till vice ordförande och Niklas Hjelte som ordinarie. Som ersättare föreslås Roger Svensson.

Bollebo, Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder
Jonny Svensson har varit ordförande under mandatperioden men föreslås nu fortsätta om vice ordförande. Ralph Utbult föreslås som ersättare.

Revisorer
Jan-Åke Andersson kommer att föreslås om ordförande eftersom det är oppositionen som får ordförandeposten. Leif Arvidsson föreslås som ordinarie.

Valnämnden
Jonas Ahlgren föreslås som viceordförande och Bengt Forsling som ersättare.

Jävsnämnden
Ordinarie Gunnel Brandt, ersättare Åsa René

Åsa-stugorna
Som ordinarie Roger Svensson och som ersättare Morgan Ohlsén.

Gode män
Till Gode man för landsbygden föreslås Linnéa Johansson och för tätorterna Kent Persson.

 


Några av socialdemokraterna som föreslås till nya uppdrag för mandatperioden 2019-2022. Fr.v. Jonny Svensson, Gunnel Brandt, Carina Lundgren, Roger Svensson, Glenn Zetterlind, Emma Isfeldt, Niklas Hjelte, Lars-Erik Olsson, Ulf Rapp, Beatrice Ekelund och Åsa René.
Några av socialdemokraterna som föreslås till nya uppdrag för mandatperioden 2019-2022. Fr.v. Jonny Svensson, Gunnel Brandt, Carina Lundgren, Roger Svensson, Glenn Zetterlind, Emma Isfeldt, Niklas Hjelte, Lars-Erik Olsson, Ulf Rapp, Beatrice Ekelund och Åsa René.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com