« Föreg. Nästa »

Lars-Erik Olsson – tar över efter Peter Rosholm


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Socialdemokraterna presenterade sina kandidater:

Lars-Erik Olsson
– tar över efter Peter Rosholm


Christer Falk 2018-11-09

Lars-Erik Olsson tar över efter Peter Rosholm. Emma Isfeldt föreslås som ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.
Lars-Erik Olsson tar över efter Peter Rosholm. Emma Isfeldt föreslås som ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Idag presenterade Socialdemokraterna i Bollebygd sina kandidater till nämnder och styrelser inom Bollebygds kommun för mandatperioden 2019-2022.
Några känner vi igen – och en del nya tillkommer.


Eftersom socialdemokraterna tappade tre mandat i valet och nu går i opposition är det färre poster att fördela. Arbetarkommunens valberedning har jobbat fram ett förslag som togs av ett medlemsmöte i onsdags. Idag kallades det till pressträff och de nya kandidaterna presenterades.

Kommunstyrelsen
Lars-Erik Olsson tar över efter Peter Rosholm vilket innebär att Olsson föreslås till vice ordförande i kommunstyrelsen.
– Jag är den som har längst erfarenhet och därför föreslogs jag av valberedningen när Peter Rosholm valde att inte ställa upp för nyval, säger Lars-Erik Olsson.
– Jag fick förfrågan men har en termin kvar på mina studier så det blir bra att Lars-Erik tar över och jag kommer att föreslås som ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden. Där är vi idag, säger Emma Isfeldt.

Lottning
För en av de ordinarie posterna i kommunstyrelsen kommer det att lottas mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Skulle lotten utfalla till Socialdemokraternas fördel kommer Barbro Orrestrand att få den ordinarie posten. Lottning kommer även att göras om ersättarplatsen. Tillfaller den socialdemokraterna går den platsen till Helena Thelin.

BON, Bildnings- och omsorgsnämnden
Ulf Rapp fortsätter i BON men föreslås nu av sina partikamrater till posten som vice ordförande.
– Jag har varit ordförande under hela mandatperioden så det känns naturligt att fortsätta men nu som viceordförande, menar Ulf Rapp.
Som ordinarie i BON kommer Glenn Zetterlind att föreslås och som ersättare Carina Lundgren.

Samhällsbyggnadsnämnden
Här föreslås Emma Isfeldt till vice ordförande och Niklas Hjelte som ordinarie. Som ersättare föreslås Roger Svensson.

Bollebo, Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder
Jonny Svensson har varit ordförande under mandatperioden men föreslås nu fortsätta om vice ordförande. Ralph Utbult föreslås som ersättare.

Revisorer
Jan-Åke Andersson kommer att föreslås om ordförande eftersom det är oppositionen som får ordförandeposten. Leif Arvidsson föreslås som ordinarie.

Valnämnden
Jonas Ahlgren föreslås som viceordförande och Bengt Forsling som ersättare.

Jävsnämnden
Ordinarie Gunnel Brandt, ersättare Åsa René

Åsa-stugorna
Som ordinarie Roger Svensson och som ersättare Morgan Ohlsén.

Gode män
Till Gode man för landsbygden föreslås Linnéa Johansson och för tätorterna Kent Persson.

 


Några av socialdemokraterna som föreslås till nya uppdrag för mandatperioden 2019-2022. Fr.v. Jonny Svensson, Gunnel Brandt, Carina Lundgren, Roger Svensson, Glenn Zetterlind, Emma Isfeldt, Niklas Hjelte, Lars-Erik Olsson, Ulf Rapp, Beatrice Ekelund och Åsa René.
Några av socialdemokraterna som föreslås till nya uppdrag för mandatperioden 2019-2022. Fr.v. Jonny Svensson, Gunnel Brandt, Carina Lundgren, Roger Svensson, Glenn Zetterlind, Emma Isfeldt, Niklas Hjelte, Lars-Erik Olsson, Ulf Rapp, Beatrice Ekelund och Åsa René.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com