« Föreg. Nästa »

Ett 40-tal på 60 års jubileum


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ett 40-tal på 60 års jubileum


Christer Falk 2017-04-22

Laila och Östen Tegelbäck från Lions Ullsaxen i Borås, Anette Eiserman Ekström och Lina Eiserman Ålund från Lions Club Mölndal tillsammans med Lions Club Hindås president, Jill Nordh.I bakgrunden minglande jubileumsbesökare.

Laila och Östen Tegelbäck från Lions Ullsaxen i Borås, Anette Eiserman Ekström och Lina Eiserman Ålund från Lions Club Mölndal tillsammans med Lions Club Hindås president, Jill Nordh.

I bakgrunden minglande jubileumsbesökare.



När Lions Club Hindås firade sitt 60-årsjubileum fredag kväll hade ett 40-tal medlemmar från klubben och från andra klubbar i närområdet slutit upp
– Det är roligt att få vara med och fira våra 60 år som en aktiv klubb, menade årets president, Jill Nordh i en liten paus från minglandet.


För det var med mingel och kanske var det bubbel i glasen som den här jubileumskvällen började.  Innan det högtidliga tog över.

 

Jubileumsfirande
Några jubileumstal blev det naturligtvis och tillsammans intogs en trerätters middag på Hindåsgården i Hindås.
Tilläggas skall att var och en av Limoniterna betalade för sin jubileumskväll.
– Vi tar aldrig av de pengar som vi samlar in från allmänheten – de pengarna går alltid direkt till projekt som vi för närvarande arbetar med, poängterar Jill Nordh.

 

En av 450
Lions Club Hindås är en av landets 450 Lionsklubbar. Just Hindås Club Hindås skiljer sig från de flesta Lionsklubbar därför att verksamhetsområdet sträcker sig utanför själva Hindås. Sandared och Bollebygd ingår också i området som klubben verkar i.

 

Lokala aktiviteter
Sedan mitten av 90-talet säljer klubben lokalt odlade tulpaner där intäkterna går till lokala engagemang. Sedan 1996 är det Lions som är arrangör av Luciafirandet i Bollebygd och få har väl undgått Lions medverkan vid marknader i Bollebygd, vår som höst och inte minst vid arrangemanget Fäst i Bollebygd.

 

Drygt 4 miljoner
Sedan starten av Lions Club Hindås 1957 har medlemmarna samlat in 4,3 miljoner kronor. Pengar som gått till internationella, nationella och lokala insatser som på något sätt gjort tillvaron lite bättre för de som fått ta del av pengarna.
– Lokalt brukar vi se till att våra medel kan sätta lite extra guldkant på tillvaron för de som bor på äldreboenden och vi delar varje år ut några ungdomsstipendier till aktiva och duktiga ungdomar, berättar Jill vidare.

 

Återväxten
Liksom så många andra föreningar har Lions Club Hindås jobbigt när det gäller återväxten. Som en av de första bland klubbarna hos Lions togs beslut om att ingen ny medlem skulle behöva rekommenderas in i klubben. Det är alltså fritt fram att knacka på dörren och anmäla sin medverkan. Klubben var även tidig med att öppna för att kvinnor fick bli medlemmar.
– Trots detta har vi svårt att locka nya medlemmar men vi jobbar ständigt med att försöka rekrytera yngre och engagerade medlemmar, hälsar Jill Nordh.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com