« Föreg. Nästa »

Ett 40-tal på 60 års jubileum


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ett 40-tal på 60 års jubileum


Christer Falk 2017-04-22

Laila och Östen Tegelbäck från Lions Ullsaxen i Borås, Anette Eiserman Ekström och Lina Eiserman Ålund från Lions Club Mölndal tillsammans med Lions Club Hindås president, Jill Nordh.I bakgrunden minglande jubileumsbesökare.

Laila och Östen Tegelbäck från Lions Ullsaxen i Borås, Anette Eiserman Ekström och Lina Eiserman Ålund från Lions Club Mölndal tillsammans med Lions Club Hindås president, Jill Nordh.

I bakgrunden minglande jubileumsbesökare.När Lions Club Hindås firade sitt 60-årsjubileum fredag kväll hade ett 40-tal medlemmar från klubben och från andra klubbar i närområdet slutit upp
– Det är roligt att få vara med och fira våra 60 år som en aktiv klubb, menade årets president, Jill Nordh i en liten paus från minglandet.


För det var med mingel och kanske var det bubbel i glasen som den här jubileumskvällen började.  Innan det högtidliga tog över.

 

Jubileumsfirande
Några jubileumstal blev det naturligtvis och tillsammans intogs en trerätters middag på Hindåsgården i Hindås.
Tilläggas skall att var och en av Limoniterna betalade för sin jubileumskväll.
– Vi tar aldrig av de pengar som vi samlar in från allmänheten – de pengarna går alltid direkt till projekt som vi för närvarande arbetar med, poängterar Jill Nordh.

 

En av 450
Lions Club Hindås är en av landets 450 Lionsklubbar. Just Hindås Club Hindås skiljer sig från de flesta Lionsklubbar därför att verksamhetsområdet sträcker sig utanför själva Hindås. Sandared och Bollebygd ingår också i området som klubben verkar i.

 

Lokala aktiviteter
Sedan mitten av 90-talet säljer klubben lokalt odlade tulpaner där intäkterna går till lokala engagemang. Sedan 1996 är det Lions som är arrangör av Luciafirandet i Bollebygd och få har väl undgått Lions medverkan vid marknader i Bollebygd, vår som höst och inte minst vid arrangemanget Fäst i Bollebygd.

 

Drygt 4 miljoner
Sedan starten av Lions Club Hindås 1957 har medlemmarna samlat in 4,3 miljoner kronor. Pengar som gått till internationella, nationella och lokala insatser som på något sätt gjort tillvaron lite bättre för de som fått ta del av pengarna.
– Lokalt brukar vi se till att våra medel kan sätta lite extra guldkant på tillvaron för de som bor på äldreboenden och vi delar varje år ut några ungdomsstipendier till aktiva och duktiga ungdomar, berättar Jill vidare.

 

Återväxten
Liksom så många andra föreningar har Lions Club Hindås jobbigt när det gäller återväxten. Som en av de första bland klubbarna hos Lions togs beslut om att ingen ny medlem skulle behöva rekommenderas in i klubben. Det är alltså fritt fram att knacka på dörren och anmäla sin medverkan. Klubben var även tidig med att öppna för att kvinnor fick bli medlemmar.
– Trots detta har vi svårt att locka nya medlemmar men vi jobbar ständigt med att försöka rekrytera yngre och engagerade medlemmar, hälsar Jill Nordh.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com