« Föreg. Nästa »

Ett 40-tal på 60 års jubileum


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ett 40-tal på 60 års jubileum


Christer Falk 2017-04-22

Laila och Östen Tegelbäck från Lions Ullsaxen i Borås, Anette Eiserman Ekström och Lina Eiserman Ålund från Lions Club Mölndal tillsammans med Lions Club Hindås president, Jill Nordh.I bakgrunden minglande jubileumsbesökare.

Laila och Östen Tegelbäck från Lions Ullsaxen i Borås, Anette Eiserman Ekström och Lina Eiserman Ålund från Lions Club Mölndal tillsammans med Lions Club Hindås president, Jill Nordh.

I bakgrunden minglande jubileumsbesökare.När Lions Club Hindås firade sitt 60-årsjubileum fredag kväll hade ett 40-tal medlemmar från klubben och från andra klubbar i närområdet slutit upp
– Det är roligt att få vara med och fira våra 60 år som en aktiv klubb, menade årets president, Jill Nordh i en liten paus från minglandet.


För det var med mingel och kanske var det bubbel i glasen som den här jubileumskvällen började.  Innan det högtidliga tog över.

 

Jubileumsfirande
Några jubileumstal blev det naturligtvis och tillsammans intogs en trerätters middag på Hindåsgården i Hindås.
Tilläggas skall att var och en av Limoniterna betalade för sin jubileumskväll.
– Vi tar aldrig av de pengar som vi samlar in från allmänheten – de pengarna går alltid direkt till projekt som vi för närvarande arbetar med, poängterar Jill Nordh.

 

En av 450
Lions Club Hindås är en av landets 450 Lionsklubbar. Just Hindås Club Hindås skiljer sig från de flesta Lionsklubbar därför att verksamhetsområdet sträcker sig utanför själva Hindås. Sandared och Bollebygd ingår också i området som klubben verkar i.

 

Lokala aktiviteter
Sedan mitten av 90-talet säljer klubben lokalt odlade tulpaner där intäkterna går till lokala engagemang. Sedan 1996 är det Lions som är arrangör av Luciafirandet i Bollebygd och få har väl undgått Lions medverkan vid marknader i Bollebygd, vår som höst och inte minst vid arrangemanget Fäst i Bollebygd.

 

Drygt 4 miljoner
Sedan starten av Lions Club Hindås 1957 har medlemmarna samlat in 4,3 miljoner kronor. Pengar som gått till internationella, nationella och lokala insatser som på något sätt gjort tillvaron lite bättre för de som fått ta del av pengarna.
– Lokalt brukar vi se till att våra medel kan sätta lite extra guldkant på tillvaron för de som bor på äldreboenden och vi delar varje år ut några ungdomsstipendier till aktiva och duktiga ungdomar, berättar Jill vidare.

 

Återväxten
Liksom så många andra föreningar har Lions Club Hindås jobbigt när det gäller återväxten. Som en av de första bland klubbarna hos Lions togs beslut om att ingen ny medlem skulle behöva rekommenderas in i klubben. Det är alltså fritt fram att knacka på dörren och anmäla sin medverkan. Klubben var även tidig med att öppna för att kvinnor fick bli medlemmar.
– Trots detta har vi svårt att locka nya medlemmar men vi jobbar ständigt med att försöka rekrytera yngre och engagerade medlemmar, hälsar Jill Nordh.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com