« Föreg. Nästa »

Vi hjälper gärna till– men på behörigt avstånd…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vi hjälper gärna till
– men på behörigt avstånd…


Christer Falk 2016-08-17


Ikväll hölls ett efterlängtat informationsmöte om det tänkta HVB-hemmet i Bollebygd.
Ikväll fick vi som var där uppleva det vi bara sett på tv tidigare. Där medelsvensson säger sig vilja hjälpa till – men bara på behörigt avstånd.
Intresset var stort och därför fylldes Bollegårdens samlingssal till sista plats – och lite till.


Kommunchefen Anders Einarsson öppnade mötet med att poängtera att kommunens berörda tjänstemän nu skulle informerar om det planerade boendet för ensamkommande barn.
Tjänstemän från både Samhällsbyggnadskontoret och Bildnings- och omsorgsverksamheten deltog och informerade från sina respektive områden. Maria Johansson, enhetschef för boendet för ensamkommande barn i Bollebygd berättade om hur boendet kommer att vara bemannat och att det blir 16 barn i åldern 15-17 år som kommer att bo i nybygget.

 

Många frågor
Från det att kungörelsen gick ut i mitten av juni om att Samhällsbyggnadskontoret sökt ett tillfälligt bygglov för det tänkta HVB-hemmet har ett antal frågor ställts till kommunen. Bland annat dessa frågor:
Vem är ett ensamkommande barn?
Hur mår barnen?
Hur ser barnens vardag ut?
Hur kommer kommunen att arbeta med säkerheten?

Svar på de här frågorna fick publiken av Maria Johansson och hennes chef Jennica Johansson, Verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen  i Bollebygds kommun.

 

Skola och fritid
Vidare informerade rektor Eva Brandt om vardagen på skolan för ensamkommande barn och Katarina Hernström berättade om hur fritidsgården är engagerad.
– Vår upplevelse på skolan är att de här barnen tillför något – de visar ett engagemang som tyder på att de har målet att snabbt komma in i vårt samhälle. Jag är också övertygad om att barnen här i Bollebygd numera är vana vid att det kommer nya barn från andra länder till skolan, berättade Eva Brandt.

 

Själva bygget
Tjänstemännen från Samhällsbyggnadskontoret berättade om varför man valt tomten där tidigare förskolan Frejagården låg. Och anledningen var helt enkelt den att där finns VA framdraget och att tomten ligger på parkmark. Valet av just den tomten innebär också att man slipper göra ny detaljplan, ett arbete som brukar ta mellan ett och två år.

 

Frågor
När frågestunden drog igång visade det sig att det skulle bli exakt så som vi alla sett på tv. Där medelsvensson utger sig för att vilja hjälpa till – bara det sker på behörigt avstånd från där just medelsvensson bor. Visst kan en oro, en rädsla ursäktas men så sa någon ”varför inte på Tyftet…” Bara inte nära mig…

 

65 miljoner människor på flykt
Om någon eller några tror eller inbillar sig att vi i Bollebygd inte ska märka av att 65 miljoner människor är på flykt i världen – då är man mer än lovligt naiv. Bollebygds kommun har som alla andra kommuner i landet ett uppdrag att hjälpa till – så är det bara.

 

Christer Falk


Samlingssalen i Bollegården blev fullsatt när kommunen informerade om det planerade HVB-hemmet på tomten där förskolan Frejagården tidigare låg.
Samlingssalen i Bollegården blev fullsatt när kommunen informerade om det planerade HVB-hemmet på tomten där förskolan Frejagården tidigare låg.


Maria Johansson, enhetschef för boendet för ensamma kommande barn i Bollebygd svarade på många av de frågor som kommit in till kommunen om det planerade HVB-hemmet.
Maria Johansson, enhetschef för boendet för ensamma kommande barn i Bollebygd svarade på många av de frågor som kommit in till kommunen om det planerade HVB-hemmet.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com