« Föreg. Nästa »

Lions Club Hindås skänker 74 000 kr till Syriens glömda barn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lions Club Hindås skänker
74 000 kr till Syriens glömda barn


Christer Falk 2017-08-20


Lionsklubbarna i Sverige satsar på Syriens glömda barn under verksamhetsåren 2017-2019. Lions Club Hindås beslutade sig redan när klubben firade 60 år i april 2017 att satsa på detta oändliga hjälpbehov.
– Vi kommer att fortsätta arbetet så länge nöden består i området och har därför beslutat att skänka hela överskottet från årets loppmarknad på Hindås Station till detta ändamål, berättar Sune Karlsson, pransvarig hos Lions Club Hindås.

Hjälparbetet bedrivs i Adana området I södra Turkiet under Svensk/Turkisk ledning av Leif och Nilgun Njord, tillsammans med Turkiska Lionsklubbar. Vi är därför helt säkra på att pengarna verkligen når fram till till de behövande barnen.De Glömda Barnen

Begreppet De Glömda Barnen kommer av att de syriska flyktingbarnen lever utanför ett normalt samhälle och de resurser som de borde ha rätt till. Lions projekt bidrar till att ge dem möjligheter att leva ett liv som alla barn borde ha rätt till. Majoriteten av flyktingbarnen i Adanaområdet saknar skolgång, vilket
bidrar tiłl att de lätt blir offer för kriminalitet och värvning till terrorgrupper.Hjälpbehovet är oändligt.
I Adanaområdet finns nu cirka 200 000 flyktingar. De är fattiga flyktingar, som blivit kvar i Adana en bit från Syriska gränsen. De flyktingar som registrerat sig har fått en utbetalning på ca 250 kr av det stora EU-bidrag som betalades ut till Turkiet som stöd och för att stoppa den stora flyktingströmmen till Europa. Många flyktingar är rädda för myndigheter och vågar inte registrera sig. Stödet har också gått till att bygga ordentliga tältläger med skola och sjukvård. Ett sådant uppförs nu nära Adana för 10 000 flyktingar. Slutsatsen blir att hjälpbehovet är oändligt.Tre prioriterade områden

Lions Sveriges sker tillsammans med våra turkiska Lionvänner och går
till tre prioriterade områden:

  1. Skolmoduler, ger fler barn möjlighet att gå i skola. (En skolmodul kostar 120 000 kr)

  2. Matpaket, ca 250 kr räcker till basvaror för en hel familj på fem personer I en månad.

  3. Tält, för boende (Ett tält kostar 6000 kr) 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com