« Föreg. Nästa »

Lions Club Hindås skänker 74 000 kr till Syriens glömda barn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lions Club Hindås skänker
74 000 kr till Syriens glömda barn


Christer Falk 2017-08-20


Lionsklubbarna i Sverige satsar på Syriens glömda barn under verksamhetsåren 2017-2019. Lions Club Hindås beslutade sig redan när klubben firade 60 år i april 2017 att satsa på detta oändliga hjälpbehov.
– Vi kommer att fortsätta arbetet så länge nöden består i området och har därför beslutat att skänka hela överskottet från årets loppmarknad på Hindås Station till detta ändamål, berättar Sune Karlsson, pransvarig hos Lions Club Hindås.

Hjälparbetet bedrivs i Adana området I södra Turkiet under Svensk/Turkisk ledning av Leif och Nilgun Njord, tillsammans med Turkiska Lionsklubbar. Vi är därför helt säkra på att pengarna verkligen når fram till till de behövande barnen.De Glömda Barnen

Begreppet De Glömda Barnen kommer av att de syriska flyktingbarnen lever utanför ett normalt samhälle och de resurser som de borde ha rätt till. Lions projekt bidrar till att ge dem möjligheter att leva ett liv som alla barn borde ha rätt till. Majoriteten av flyktingbarnen i Adanaområdet saknar skolgång, vilket
bidrar tiłl att de lätt blir offer för kriminalitet och värvning till terrorgrupper.Hjälpbehovet är oändligt.
I Adanaområdet finns nu cirka 200 000 flyktingar. De är fattiga flyktingar, som blivit kvar i Adana en bit från Syriska gränsen. De flyktingar som registrerat sig har fått en utbetalning på ca 250 kr av det stora EU-bidrag som betalades ut till Turkiet som stöd och för att stoppa den stora flyktingströmmen till Europa. Många flyktingar är rädda för myndigheter och vågar inte registrera sig. Stödet har också gått till att bygga ordentliga tältläger med skola och sjukvård. Ett sådant uppförs nu nära Adana för 10 000 flyktingar. Slutsatsen blir att hjälpbehovet är oändligt.Tre prioriterade områden

Lions Sveriges sker tillsammans med våra turkiska Lionvänner och går
till tre prioriterade områden:

  1. Skolmoduler, ger fler barn möjlighet att gå i skola. (En skolmodul kostar 120 000 kr)

  2. Matpaket, ca 250 kr räcker till basvaror för en hel familj på fem personer I en månad.

  3. Tält, för boende (Ett tält kostar 6000 kr) 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com