« Föreg. Nästa »

Ett elföretag i framkant


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Årets företagare i Bollebygds kommun

Ett elföretag i framkant


Christer Falk 2009-12-17

Bröderna Simon och Johan Wannberg, årets företagare i Bollebygd.
Bröderna Simon och Johan Wannberg, årets företagare i Bollebygd.

När Företagarföreningen utsåg årets företagare i Bollebygd stannade man till i Olsfors. Där har Olsfors Elektriska AB haft sin bas sedan 1963 och grundaren var Karl-Erik Wannberg. Idag är det sönerna Johan och Simon som driver företaget vidare.

Det är Företagarna Bollebygd som utser årets företagare i Bollebygds kommun och så här motiverar Företagarnas ordförande, Stefan Bothén beslutet.
–Vi tycker att ägarna till Olsfors Elektriska AB har visat prov på hur en lyckad generationsväxling kan gå till. Sönerna tog över det som deras far byggt upp under många år och fortsätter i samma anda. Att utveckla och växa i lagom takt.

Tillsammans
Både Johan och Simon Wannberg är självklart mycket stolta över den utmärkelse de fått.
-Samtidigt är det viktigt att peka på att en av anledningarna till att vi lyckas är att alla på företaget gör ett bra jobb, säger Johan.
–Vi har under senare år ökat med en anställd per år. Det innebär att vi idag är tio stycken som jobbar i företaget. Vi har åtta anställda och våra medarbetare är lika mycket som vi själva vårt ansikte utåt, fyller Simon på med.

Framkanten
Under alla år har Olsfors Elektriska AB legat i framkant när det gäller den teknisk utveckling men även när det gäller kompetensutveckling av anställda.
–Det är ett måste om vi ska kunna hänga med i den här branschen. Här utvecklas oerhört mycket ständigt, menar Johan som själv arbetar med att utveckla och bygga styrsystem för industrin.

Olsfors med omnejd
De båda elföretagarna har ambitionen att fortsätta verka från Olsfors.
–Vi arbetar idag med de flesta företagen i kommunen och vi hoppas få fortsätta att utveckla samarbete med både företag, kommuner och privatpersoner här i trakten. Några tankar om att blir så mycket större har vi idag inte, säger Simon.

Bra – trots konjunkturen
Som de allra flesta företag har även Olsfors Elektriska AB känt av lågkonjunkturen och finanskrisen.
–Men vi känner ändå att det vänder. Våra företagskunder är mycket mer aktiva nu är för ett år sedan och ROT-avdraget har gett oss en hel del arbeten hos privatpersoner. Men när det gäller byggen så händer inte så mycket än, konstaterar Johan.

Breda
När vi kommer in på vad elföretaget i Olsfors har på sin meny så förstår vi bredden.
–Vi arbetar i stort sett med det mesta inom el. Från elinstallationer i nybyggen och renoveringar till avancerad teknik ute på företag, säger Johan och fortsätter.
–Under senare år jobbar vi även med data- och telefoninät, en ganska ny del i jobbet för några år sedan men hör idag till en av många vardagssysslor.

Länk till: www.olsforsel.se/

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com