« Föreg. Nästa »

Niklas Andersson hälsar på


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Niklas Andersson hälsar på


Christer Falk 2009-12-02


Årets Luciakröning står för dörren och Niklas Andersson hälsar på i Bollebygd. -Jag kommer tillsammans med kören SolidGospel och vi kommer att bjuda på en salig blandning av gospel och klassiska julsånger. Det kommer att bli jättebra, jag lovar, säger Niklas när vi når honom via mobiltelefonen.

Niklas är på väg till en Unicefgala i en kyrkan på Östermalmstorg i huvudstaden. Det brusar i telefonen - sångaren åker tunnelbana.
-Vi är spellediga från Cats måndag till onsdag, därför hinner jag med en del andra frilansjobb. Och frilansjobb blir det efter den 19 december då sista föreställningen av Cats spelas på Cirkus i Stockholm.

Välkänd kör
Tillsammans med kören ger Niklas Andersson två konserter i Göteborgs Operans foajé dagarna innan de kommer till Bollebygd.
-Det här är en fantastisk kör som har en mycket blandad repertoar av modern gospel men också traditionell gospel, berättar Niklas vidare.
SolidGospel har exempelvis sjungit tillsammans med Carola, Frank Ådal, Peter Jöback, Lisa Nilsson.
-Dessutom kan de stolstera med att ha jobbat ihop med Jessy Dixon & Chicago Community Gospel Choir, Eugene Cole och Andraé Crouch vid konserter och vid både tv- och skivinspelningar, berättar Niklas vidare.
Tilläggas kan att SolidGospel kommer att vara med hos Jul-Lotta på Liseberg den 13 december. Så visst får lilla Bollebygd några stänk från den stora musikvärlden – något vi har Niklas Andersson att tacka för.

Stockholmare
Bollebygdssonen och före detta Bollebygdsambassadören Niklas Andersson är sedan många år Stockholmare.
-Ska man vara med i musiksvängen så är det ett måste att bo i Stockholm. Ett måste helt enkelt men min bil är skriven i Göteborg. När jag jobbar i Göteborg är det lätt för mig att ta bilen till Bollebygd och Borås. En bra lösning för här i Stockholm är det bara problem att ha med sig bilen, säger Niklas, kliver av tunnelbanan och går upp på scenen med Myrra Malmberg för att sjunga ett par musikallåtar från Fantomen på Operan som de båda, var för sig, har jobbat med i London.

Artikeln fanns att läsa i AnnonsMarknan nr 20 2009.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com