« Föreg. Nästa »

Nyföretagare och ambassadör


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nyföretagare och ambassadör


Christer Falk 2010-03-23


Bland snömassorna vid Västra Nedsjön bor och verkar Maria Qvarnström som nyutnämnd ambassadör för kvinnligt företagande i Sverige samtidigt som hon startat det egna företaget Q&M consulting. –Det är mycket på en gång men så ska det väl vara, säger Maria och häller upp en varm kopp kaffe till en frusen reporter.

Under drygt 20 år har Maria Qvarnströms vardag handlat om arbete med verksamhets- och affärsutveckling, marknadsföring och försäljning.
–Nu vill jag prova på att vara min egen och då faller det sig naturligt att ta vara på de erfarenheter jag skaffat mig genom åren, säger Maria.
Hur ser framtidsplanerna ut för ditt eget företagande?
–Det är naturligtvis svårt att sia om eftersom jag nyss startat mitt företag. Men förhoppningen är att jag ska kunna leva på uppdrag från olika kunder och även utveckla verksamheten med någon eller några medarbetare. Jag tror man blir mycket bättre om man har ”egna” bollplank och arbetskamrater. Men utvecklingen får framtiden utvisa. Man kan ha drömmar och ambitioner men verkligheten måste hänga med för att man ska nå dit man vill. Vi får se, säger Maria Qvarnström.

Nya kontakter
Just nu är Maria i full gång med att skapa kontakter och därmed vägar in till nya kunder.
Ett arbete som många gånger kan vara tungt men det känner Maria redan till.
–Att starta något nytt är förenat med mycket arbete. Många steg fram men även ett och annat bakåt, menar Maria som nyss fått besked om att hon utsetts till ambassadör för kvinnligt företagande av Tillväxtverket.

Sökte
Vägen till ambassadörsjobbet gick via en ansökan hos Tillväxtverket.
–Jag skickade in min ansökan och det gjorde ytterligare 1299 kvinnor. Tre hundra fick uppdraget och bland dem finns jag, skrattar nyutnämnda ambassadören.
Vad ingår i uppdraget?
–Jag ska genomföra minst fyra seminarier vid skolor eller ideella organisationer under ett år. Och det ska bli riktigt roligt. Man kan ringa mig direkt men man kan också beställa vår medverkan genom att gå in på hemsidan www.ambassadorer.se, berättar Maria.

Inspirera
I uppdraget som ambassadör ska Maria inspirera kvinnor att ta steget och våga starta egen verksamhet.
–Till en början kan det handla om att bara väcka tanken. Att få igång det tänket kan vara en bra början. Tyvärr är det väl så att kvinnligt företagande varken hörs eller syns på samma sätt som manligt företagande. Kvinnor ägnar sig mer åt företagande inom servicenäringar medan män oftare finns inom olika tillverkande företag. Det kanske är en skillnad. Så är det nog så att vi kvinnor jobbar mer i det tysta – angelägna om att det ska gå bra. Därför talar vi kanske med lite för små bokstäver. En del i mitt ambassadörsuppdrag kan vara att inspirera till att bli lite mer högljudda, menar Maria som genom kontakten med AnnonsMarknan vill prata med lite större bokstäver. Lyfta fram kvinnors företagande.

Läs mer om företaget på: www.qmconsulting.se

En välfylld visitkortspärm - bra för konsulter.
En välfylld visitkortspärm - bra för konsulter.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com