« Föreg. Nästa »

Hitta på ett bra namn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Kyrkan vill ha hjälp med ett bra namn

Hitta på ett bra namn


Christer Falk 2011-12-20

Lena Folkesson, Marianne Bornehall och Liisa Jönsson Rickäng jobbar med förberedelserna inför öppnandet av… Liisa väntar på namnförslag.
Lena Folkesson, Marianne Bornehall och Liisa Jönsson Rickäng jobbar med förberedelserna inför öppnandet av… Liisa väntar på namnförslag.

I början av februari öppnas ett diakonicenter i Bollebygd. Det är Bollebygds pastorat som håller i trådarna och det är i den före detta krogens lokaler man flyttar in.
– Vi håller på att starta upp projektet och behöver ett bra namn att skriva på skylten ovanför vår entré. Därför utlyser vi en namnförslagstävling och vi vill ha in just ditt förslag senast den 9 januari tillsammans med en liten kort motivering, hälsar Liisa Jönsson Rickäng som är projektledare.

Bakgrunden till satsningen på ett diakonicenter handlar om att försöka bryta det utanförskap som drabbar människor som lever i svåra livssituationer. 

– Av olika anledningar hamnar människor i utanförskap. Utanförskapet kan bero på sjukdom, arbetslöshet, vald eller icke vald ensamhet. För dessa medmänniskor vill vi öppna dörrarna till något som vi valt att ha arbetsnamnet ”lågtröskelcafé” på. Arbetsnamnet står för att vårt café ska vara öppet för alla, säger Liisa Jönsson Rickäng.

Ombyggnad
Just nu pågår ombyggnadsarbeten i kroglokalen.
– I vårt lågtröskelcafé ska vi starta olika verksamheter. En liten snickarverkstad, en syateljé och självklart plats för samtal för den som så vill. De verksamheter som kommer att pågå i den gamla krogen kommer givetvis också att styras av de behov som våra besökare har, fortsätter Liisa.

Kristen tro i praktisk handling
Den allra viktigaste delen av verksamheten handlar om att se besökarna.
– Vi ska se till att människor syns och behövs. Vår ambition är att bryta isoleringar och utanförskap. Hela verksamheten ska bygga på det diakonala uppdragets grundläggande idé om medmänsklig omsorg. Vi ska helt enkelt omsätta kristen tro i praktisk handlig genom att skapa möten så att människor blir bekräftade och sedda, säger Liisa Jönsson Rickäng som tillsammans med Bertil Rickäng, Marianne Bornehall och Lena Folkesson sitter i projektgruppen för ”lågtröskelcafét.

Namnförslag

Namnförslaget vill Liisa Jönsson Rickäng att du skickar till liisa.jonsson.rickang@svenskakyrkan.se eller till Bollebygds Församling, Kyrkvägen 1, 517 37 Bollebygd.
–Priset till den som lämnar in det förslag som faller vår jury i smaken får en månads gratis träning på GENKI. Självklart ingår personlig tränare i priset, hälsar Liisa Jönsson Rickäng.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com