« Föreg. Nästa »

Filminspelning på Forssa Tegelbruk


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Filminspelning på Forssa Tegelbruk


Christer Falk 2007-08-28


Den 12 och 13 september blir det filminspelning på Forssa Tegelbruk eller rättare sagt Forssa Järn och Byggvaror i Bollebygd.

-Vi har letat miljöer för novellfilmen Kvillepojkarna som till stora delar kommer att spelas in i och kring Göteborg. Vi har haft vissa svårigheter att hitta trovärdiga och fina fotografiska miljöer för vissa scener i filmen, men efter ett första besök på Forssa insåg vi att vi hittat rätt, säger producenten Ewa Cederstam som igår besökte Bollebygd för en del förberedelsearbete.

Novellfilm
Kvillepojkarna är en novellfilm om två byggarbetare i Göteborg, Conny och Robban. Filmen kommer att spegla deras drömmar och längtan.
-En stor film i ett kort format som berättar med känslor istället för om känslor, säger Ewa Cederstam.

Välkända
Många välkända Göteborgsskådespelare finns med i rollistan.
-Kjell Wilhelmsen, känd från Saltön, Pamela Cortez från Backa Teater. Andra stora roller görs av Pelle Bohlander, Peter Lorentsson, Roland Jansson, Towe Wiren och Rafael Pettersson, berättar producent Cederstam vidare.

Fint mottagande
-Vi har blivit så väl mottagna här i Bollebygd, inte minst av Joakim Johansson på Forssa Företagscenter. Stefan Agerblom var den som först visade oss Bollebygd och vi vill även tacka Torbjörn Sundsten på Bollebygds kommun för den hjälp vi fått av honom, poängterar Ewa Cederstam.

Nästa vecka
Redan i nästa vecka börjar inspelningen av novellfilmen och inspelningarna pågår i tre intensiva veckor.
-Filmen kommer att bli 28 minuter lång och premiär blir det på Göteborgs Filmfestival i januari 2008. Någon gång under sommaren 2008 kommer filmen att visas i Sveriges Television, säger Ewa Cederstam som också berättar att det är Peter Magnusson som kommer att svara för regi.

Novellfilmssatsning
Kvillepojkarna ingår i Film i Västs, Sveriges Televisions och Svenska Filminstitutets novellfilmssatsning och bakom manuset finns Hampus Josefsson. Idén till Kvillepojkarna kommer från duon Stefan Holmberg och Peter Magnusson.

Guldbaggar
Producenten Ewa Cederstam är utbildad vid Dramatiska Institutet och har medverkat som fotograf i filmer som ”Armbytarskan från ensamheten” som fick en Guldbagge 2005, ”The Stars we are” och ”Respekt”. De två sistnämnda en gång Guldbaggenominerade.

Här på Forssa Järn och Byggvaror AB kommer det att spelas in film den 12 och 13 september.
Här på Forssa Järn och Byggvaror AB kommer det att spelas in film den 12 och 13 september.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com